Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kariuomenei perduotas naujai pastatytas karinis miestelis Šiauliuose 

Lietuvos kariuomenei perduotas naujai pastatytas karinis miestelis Šiauliuose, oficialus jo atidarymas planuojamas gegužę, ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).
Rokantiškių karinis miestelis
Rokantiškių karinis miestelis / Skirmantas Lisauskas / BNS

Anot jos, naujasis miestelis suprojektuotas ir pastatytas su visa bataliono dydžio vienetui reikalinga infrastruktūra, kuri tikslingai pritaikyta prie šiuolaikinių kariuomenės poreikių. 

Pastatytos kareivinės yra pritaikytos nuolatos gyventi apie 660 karių, miestelyje taip pat yra valgykla, štabas, medicinos punktas, sporto kompleksas, techninės patalpos ir kiti statiniai.

Tai jau trečias šiemet pastatytas ir kariuomenei perduotas karinis miestelis. Anksčiau perduoti Rokantiškių ir Pajūrio miesteliai, esantys Vilniaus rajone bei Šilalės rajone.

Šiaulių kariniame miestelyje jau kuriasi Kunigaikščio Margirio pėstininkų bataliono kariai, iki šiol tarnavę Radviliškyje, ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-oji rinktinės kariai. 

Karinių miestelių statybų projektai vykdyti viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės (VPSP) būdu ir apima ne tik infrastruktūros objektų statybas, bet ir infrastruktūros priežiūrą bei paslaugų teikimą 12,5 metų laikotarpiui.

Partnerystės sutartį su projekto vystytoju KAM pasirašė 2021 metų sausį.

Šiaulių karinio miestelio statybos, ilgalaikė priežiūra bei aptarnavimas kainuoja kiek daugiau nei 85 mln. eurų (su PVM). Per 12,5 metų už jo statybą, priežiūrą ir paslaugas kasmet bus mokama apie 5,7 mln. eurų suma (su PVM).

Iš viso trijuose naujuose miesteliuose galės dirbti ir tarnauti iki 2,4 tūkst. karių ir krašto apsaugos sistemos civilių darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius