Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 21

Kariuomenei perduoti dar 142 nauji sunkvežimiai „Unimog“

Lietuvos kariuomenei trečiadienį perduoti dar 142 nauji sunkvežimiai „Unimog U5000“, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM). Jos teigimu, su šia partija kariuomenė iš viso jau gavusi 340 tokių sunkvežimių.
Sunkvežimiai „Unimog“
Sunkvežimiai „Unimog“ / KAM nuotr.

Vokietijos įmonės „Daimler AG“ pagaminti sunkvežimiai įsigyti pagal 2015 metais pasirašytą sutartį, kurios vertė siekia 70 mln. eurų.

Pirkimas vykdytas kartu su NATO Paramos ir pirkimų agentūra, tai, anot ministerijos, leido sumažinti vieneto kainą.

„NATO agentūra, surinkdama poreikį iš visų NATO valstybių, gali vykdyti didesnio kiekio įsigijimus, o tai leido gerokai sumažinti vieno vieneto kainą“, – pranešime teigė Gynybos resursų agentūros direktorius Sigitas Dzekunskas.

KAM nuotr./Sunkvežimiai „Unimog“
KAM nuotr./Sunkvežimiai „Unimog“

Ministerijos teigimu, iš viso sutaupyta 18 mln. eurų.

„Unimog“ sunkvežimiai – bene dažniausiai kariuomenės naudojama transporto priemonė tiek karių transportavimui, tiek užduočių vykdymui, tiek logistiniam aprūpinimui, todėl jų poreikis – didelis.

„Šie patvarūs ir pravažūs sunkvežimiai naudojami tiek asfaltuotame kelyje, tiek žvyrkelyje. Jie nesunkiai gali įveikti vandens kliūtį iki 1200 milimetrų ir bekelę“, – teigė Lietuvos kariuomenės Depų tarnybos vadas pulkininkas leitenantas Aurius Daškevičius.

„Šios savybės ypač praverčia pratybų metu, transportuojant įvairią logistinę įrangą į sunkiai pasiekiamas pratybų vietas“, – pridūrė jis.

Pirks dar 42 sunkvežimius

KAM teigimu, atsižvelgiant į sunkvežimių poreikį, ketinama pratęsti sutartį ir nupirkti papildomai dar 42 „Unimog“ sunkvežimius.

„Planuojama, kad jie kariuomenei bus pristatyti kitais metais“, – sakė Gynybos resursų agentūros direktorius S. Dzekunskas.

Jis pridūrė, kad ateityje ketinama įsigyti ir daugiau sunkvežimių.

Gynybos resursų agentūra šių metų pradžioje sudarė sutartį dėl 25 vienetų „AROCS“ specialiosios paskirties sunkvežimių platformoms ir konteineriams vežti įsigijimo.

Dalį šių sunkvežimių planuojama pristatyti Lietuvos kariuomenei dar šiais metais, o likusius – kitais.

KAM nuotr./Sunkvežimis „Unimog“
KAM nuotr./Sunkvežimis „Unimog“

Taip pat Lietuvos kariuomenėje jau yra sėkmingi naudojami pernai įsigyti aštuoni „Daimler AG“ vilkikai „ZETROS 3643“ su priekabomis.

Be to, dvišaliu pagrindu iš Nyderlandų kariuomenės planuojama įsigyti naudotos įvairios paskirties transporto technikos: visureigių „Mercedes-Benz“, vilkikų ir sunkvežimių „DAF“, tralų, priekabų ir kitų transporto priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius