Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 02

Karo akademijoje pristatytas atnaujintas lazerinis treniruoklis (nuotraukos)

Penktadienį Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje vyko atnaujinto lazerinio šaulių treniruoklio LT-4 pristatymas.
Karo akademijoje pristatytas atnaujintas lazerinis treniruoklis
Karo akademijoje pristatytas atnaujintas lazerinis treniruoklis / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Akademija

Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija, nuo 1994 metų Karo akademijoje naudojamą treniruoklį sukūrė ir prižiūri Kauno technologijos universiteto Gynybos technologijų instituto specialistai. Jau ketvirtą kartą atnaujinama treniruoklio įranga bus pritaikyta šaudyti moderniausiais ginklais: automatiniu šautuvu G-36 ir pistoletu GLOK. Prieš tai buvo šaudoma modifikuotais šautuvais AK-4 ir pistoletais TT. Treniruoklio mokomųjų ginklų šūvius imituoja lazerio impulsai.

Atnaujinant treniruoklį panaudoti geriausi ankstesnių modelių elementai, taip pat ir techninės naujovės, kurios padidino treniravimosi galimybes ir maksimaliai priartino šaudymą treniruoklio ginklais prie realių šaudymo sąlygų. Treniruoklyje įdiegta speciali kompiuterinė programa, kuri leidžia gauti, kaupti ir analizuoti statistinius duomenis apie šaudymo rezultatus: galimas klaidas, taikymo trajektoriją, nuleistuko paspaudimo kryptį ir pan.

Mokymams naudojant lazerinį treniruoklį sumažinamos mokymo išlaidos, sutrumpinamas mokymo laikas, užtikrinamas didesnis mokymų saugumas.

G-36 – tai vienas moderniausių automatinių šautuvų, kuriais perginkluojama Lietuvos kariuomenė. Sutartį dėl G-36 įsigijimo Krašto apsaugos ministerija su Vokietijos kompanija Heckler & Koch pasirašė 2007 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius