Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 13

Karo akademijoje – šauktinių išleidimas į atsargą

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje liepos 12 d. pirmą kartą vyko Mokomojo būrio nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių išleidimo į atsargą iškilminga rikiuotė, kurios metu buvo suteikti aukštesni kariniai laipsniai akademijoje besimokiusiems ir tarnybą atlikusiems šauktiniams, ateityje norintiems studijuoti Karo akademijoje ir įgyti karininko laipsnį.
Šauktiniai
Šauktiniai / Vyr. eil. Mariaus Paškevič nuotr.

Ceremonijoje dalyvavo Lietuvos karo akademijos ir Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro vadovybė, akademijos kariai ir kariūnai, darbuotojai, karių tėvai ir artimieji.

Už stropų užduočių vykdymą tarnybos metu kariai buvo apdovanoti padėkomis. Geriausius tarnybos rezultatus pasiekęs karys eil. Rokas Sabaliauskas viso būrio vardu atsisveikino su Kovinio rengimo centro vėliava.

„Šiandien jus išlydime kartu tikėdamiesi, kad vėl čia sugrįšite ir tęsite tai, ką pradėjote – sieksite įgyti karininko laipsnį,“ – į karius kreipėsi akademijos viršininkas plk. Juozas Kačergius, dėkodamas jų tėvams, taip pat Kovinio rengimo centrui už pagalbą šauktiniams atliekant pradinę karo tarnybą ir Vilniaus Antakalnio gimnazijos mokytojoms, padėjusioms pasiruošti perlaikyti valstybinius egzaminus ir taip atitikti keliamus reikalavimus stojantiems į Lietuvos universitetus.

Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro viršininkas plk. Evaldas Stakatis, sveikindamas karius linkėjo jiems stiprybės, ištvermės, sėkmingų pasirinkimų ateityje ir išlikti labai gerais Lietuvos piliečiais. „Ačiū jums už tarnybą“, – kalbėjo karininkas.

7 merginos ir 8 vaikinai praeitų metų spalio mėn. buvo pakviesti atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centre ir kartu mokytis Karo akademijoje.

Jaunuoliai priėmė šį kvietimą, nes dar mokydamiesi mokykloje pradėjo galvoti apie karininko profesiją. Atėjus laikui, užsiregistravo akademijos Atrankos centre ir čia laikė profesinio tinkamumo testą, kuris yra pirmasis žingsnis stojant į Karo akademiją. Sėkmingai išlaikiusieji testą įgijo teisę dalyvauti kituose priėmimo į studijas LKA etapuose – tikrinosi sveikatą Karinėje medicinos ekspertizės komisijoje ir Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijai pateikė prašymą studijuoti Lietuvos karo akademijoje.

Tačiau siekti išsvajoto tikslo sutrukdė aukšti reikalavimai kandidatams, ketinantiems studijuoti universitetuose valstybės finansuojamose vietose. Vieniems pritrūko keleto dešimčių balo iki minimalaus stojamojo balo, kitiems – išlaikytų privalomų valstybinių egzaminų.

Kad svajonė tapti karininkais išsipildytų, Karo akademija pakvietė šiuos jaunuolius atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą ir kartu pagilinti dalykų, kurie mokykloje jiems sekėsi sunkiausiai – lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos, istorijos – žinias. Prisiminę ir pakartoję šių dalykų mokyklinės programos kursą akademijoje, jaunuoliai perlaikė atitinkamus valstybinius egzaminus, todėl vėl galėjo stoti į Karo akademiją. Už atliktą privalomąją karo tarnybą ir baigtus bazinius karinius mokymus Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centre jiems prie konkursinio balo buvo pridėti papildomi balai.

LKA Mokomasis būrys bus renkamas ir šiais mokslo metais. Jo tikslas yra parengti karius studijoms kariniame universitete – Lietuvos karo akademijoje. Lygiagrečiai su parengimu laikyti bendrojo lavinimo valstybinį egzaminą, kartu bus organizuojamas ir karinis rengimas, kariai vykdys dienos tarnybą ir kitas bendras karių funkcijas t.y. atliks privalomąją pradinę karo tarnybą.

Prisijungęs prie LKA Mokomojo būrio jaunuolis atliks privalomąją pradinę karo tarnybą, pasirengs iš naujo laikyti pasirinktą brandos egzaminą ir gaus visas nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariams priklausiančias išmokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius