Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 25

Karo policininkai greitkelyje rado pasiklydusią ir iš išgąsčio sustingusią mergaitę

Trečiadienį prieš pietus Karo policijos kariai magistraliniame kelyje Vilnius–Kaunas tarp pirmosios ir antrosios važiuojamųjų kelio juostų pastebėjo pasimetusią ir iš išgąsčio sustingusią 5 metų mergaitę. Karo policijos kariai tuo metu vykdė karinio transporto kolonos palydą, skelbiama kariuomenės pranešime.
Karo policija
Karo policija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Norėdami išvengti avarijos ar žmonių aukų, karo policininkai veikė nedelsdami. Kad mergaitės nekliudytų iš galo atvažiuojančios transporto priemonės ir vienas iš karių galėtų saugiai paimti mergaitę, vairuotojas su įjungtais šviesos ir garso signalais blokavo eismą ir perkėlė mergaitę į saugesnę vietą. Karo policininkai bendravo su mergaite, bandydami išsiaiškinti bet kokią naudingą informaciją apie ją, tačiau mergaitė buvo išsigandusi ir nekalbėjo.

Karo policininkai mergaitę nuvežė mamai ir įsitikinę, kad ji saugi, išvyko tęsti skirtos užduoties.

Kariai, susisiekę su policijos pareigūnais, išsiaiškino, kad Trakų apylinkėse yra pranešta apie dingusį 5 metų vaiką su tokiu pačiu apibūdinimu kaip rasta mergaitė. Patikrinę informaciją, policijos pareigūnai pateikė detalesnius duomenis apie mergaitės tėvus ir jų gyvenamąją vietą bei paprašė parvežti ją pas tėvus. Karo policininkai mergaitę nuvežė mamai ir įsitikinę, kad ji saugi, išvyko tęsti skirtos užduoties.

Karo policija – Lietuvos kariuomenės padalinys, vykdantis teisėsaugą ir palaikantis saugumą ir tvarką Lietuvos Respublikos krašto apsaugos sistemoje Karo policijos įstatyme ir kituose teisės aktuose nustatyta tvarka. Pagrindiniai karo policijos uždaviniai yra nusikaltimų bei kitų teisės pažeidimų prevencija, jų atskleidimas ir tyrimas, tvarkos ir drausmės karinėse teritorijose ir kariuomenėje palaikymas, karinio transporto eismo saugumo priežiūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius