Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 28

Poilsiautojai užplūdo pajūrį: latviai „vėsinosi“ ašarinėmis dujomis, bet gelbėtojams darbo daugiau sausumoje

Pajūryje giedra ir karšta – tokie orai poilsiautojus bei įvairių švenčių svečius išginė link jūros. Regis, visa Lietuva suvažiavo prie Baltijos. Klaipėdos ir Palangose paplūdimiuose marios žmonių, nemažiau jų ir pačioje jūroje – poilsiautojai bando atsigaivinti. Tačiau darbo tiek Klaipėdos, tiek Palangos gelbėtojams yra ne vandenyje, o sausumoje. Labiausiai šį savaitgalį pasižymėjo Latvijos piliečiai, kuriems net teko „gaivintis“ ašarinėmis dujomis.
Palangos palūdimys
Palangos palūdimys / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Paskutinis liepos savaitgalis lepina poilsiautojus. Nors šeštadienį temperatūra siekė vos apie 23 laipsnius šilumos, sekmadienį situacija pasikeitė. Klaipėdoje ir Palangoje oro temperatūra įdienojus pakilo beveik iki 30 laipsnių šilumos, o ir vėjo kurorte ne per daugiausia.

Dėl tokių gerų orų poilsiautojai nuo pat ankstyvo ryto rinkosi į paplūdimus.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Palangos palūdimys
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Palangos palūdimys

„Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki 15min sakė, kad šis savaitgalis, nors Klaipėdoje ir vyksta Jūros šventė, kuri sukviečia daugybę žmonių, nėra išskirtinis – pakilus temperatūrai visuomet būna panaši situacija.

„Visada daug žmonių būna, kai tokie orai. Iš tikrųjų, paplūdimiai pilni“, – kalbėjo pašnekovas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aleksandras Siakki
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aleksandras Siakki

Išgėrę Jūros šventėje traukė link jūros

A.Siakki sakė, kad sekmadienį girtų asmenų paplūdimyje nematyti. Tačiau iš ryto pasitaikė tokių, kurie išgėrę Jūros šventėje patraukė tiesiai link jūros.

„Iš ryto buvo asmenų apsvaigusių nuo alkoholio, ypač pirmoje Melnragėje po Jūros šventės. Vienas kitas išgėrinėja, bet kuomet tokie karšti orai, žmonės nelabai aktyvūs, pusiau pasyvūs. Vanduo šiltas, jame maudosi“, – aiškino jis.

Aleksandro Siakki nuotr. /Palangos Klaipėdos palūdimys
Aleksandro Siakki nuotr. /Palangos Klaipėdos palūdimys

Anot Klaipėdos gelbėtojų vadovo, sekmadienį daugiausia darbo jiems teko ne gelbstint skęstančiuosius, o bandant rasti pasiklydusių vaikų tėvus. Vien sekmadienį tokių mažųjų buvo apie 7.

„Kada tiek daug žmonių, tokia didelė masė, tai dažnai vaikai pasiklysta. Užtenka porą žingsnių į šoną mažam vaikui nueiti ir jis tėvų nemato. Smiltynėje buvo keletas ir Melnragės, Girulių ruože tris vaikus grąžinome tėvams“, – kalbėjo jis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Palangos palūdimys
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Palangos palūdimys

Klaipėdoje sekmadienį vidurdienį vandens temperatūra siekė apie 19 laipsnių, o prie kranto – apie 20 laipsnių šilumos.

Tiesa, neišvengta ir skęstančiųjų. Klaipėdoje prie kranto pradėjo skęsti mergaitė.

„15 metų amžiaus mergaitė prie pat kranto pradėjo skęsti, bet šalia buvo tėvas ir ištraukė. Taip pat teko penktadienį ieškoti vyro, kurio pasigedo žmona. Jie sėdėjo, šiek tiek išgėrinėjo alaus, jis išėjo į kopas ir ten dvi valandas pramiegojo. Gelbėtojai ieškojo ir pro kopas praėję nerado, nes jis kažkur kopose arba miške buvo užmigęs. Vakare tai buvo ir truputį po devynių grįžo“, – 15min pasakojo A.Siakki.

15min primena, kad liepos 26–28 dienomis Klaipėdoje vyksta Jūros šventė.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Palangos palūdimys
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Palangos palūdimys

Latviai nepakluso pareigūnų nurodymams

Darbo savaitgalį netrūko ir Palangos gelbėtojams. Palangos gelbėtojų stoties vadas Jonas Pirožnikas 15min pasakojo, kad sekmadienį, apie vidurdienį teko kartu su pareigūnais vykti gelbėti latvių.

„Su pareigūnais vykome už mėlynos vėliavos, nuo centrinės gelbėjimo stoties apie 7 kilometrus link Klaipėdos. Gelbėtojai perspėjo žmones, kad negalima eiti maudytis, nes jie visiškai girti. Atvykau su policijos pareigūnais, tie žmonės buvo Latvijos piliečiai. Vienas labai stipriai girtas, kitas net pastūmė policijos pareigūnus, nepakluso jo nurodymams. Jis gavo dujų, uždėjom antrankius ir parvežėme į komisariatą“, – kalbėjo jis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Jonas Pirožnikas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Jonas Pirožnikas

Vienas Latvijos pilietis įpūtė apie 2 promiles, o antrasis – apie 1,7 promilės.

Daugiau apsvaigusių nuo alkoholio Palangos paplūdimyje nebuvo, 15min informavo J.Pirožnikas.

Nors A.Siakki patikino, kad Klaipėdoje čeburekų pardavėjų jau seniai nėra, tačiau Palangoje situacija visai kita. 15min žurnalistai per valandą suskaičiavo 3 prekeivius, o Palangos gelbėtojai vieną sulaikė.

Egidijaus Jankausko/15min nuotr./Čeburekų prekeiviai paplūdimiuose – vis dar neatsiejama Palangos paplūdimių įvaizdžio dalis.
Egidijaus Jankausko/15min nuotr./Čeburekų prekeiviai paplūdimiuose – vis dar neatsiejama Palangos paplūdimių įvaizdžio dalis.

Palangos gelbėtojams, kaip ir Klaipėdos, daugiau darbo buvo sausumoje, o ne jūroje. J.Pirožniko teigimu, kiekvieną dieną vidutiniškai tenka iki 10 pasiklydusių vaikų grąžinti tėvams.

„Teko vaikus grąžinti tėvams, jie buvo pasiklydę. Bet čia nieko nepadarysi, per dieną būna iki 10 tokių vaikų. Pilnas žmonių paplūdimys“, – kalbėjo jis.

Pasak J.Pirožniko, teko gaivinti kelis asmenis, kurie perkaitę saulėje prarado sąmonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius