Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 23

Karšto vandens pasirinkimo būdas vis dar kelia klausimų

Į Vyriausybės atstovo tarnybą nuolat kreipiasi asmenys, norėdami išsiaiškinti karšto vandens tiekimo būdo (tiekėjo) pasirinkimo klausimą.
Vanduo iš krano
Teigiama, kad naujoji tvarka dėl karšto vandens tiekėjo klaidina gyventojus. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip praneša Vyriausybės atstovės tarnyba, žmonėms nepakanka tos informacijos, kurią platina  AB „Klaipėdos energija“ ir daugiabučių namų administratoriai.

Vyriausybės atstovo tarnyba kreipėsi į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją, informuodama apie tai, kad Klaipėdos miesto gyventojams teikiama informacija dėl karšto vandens tiekimo būdo yra neobjektyvi, neišsami ir klaidinanti.

Be to, ši informacija prieštarauja tai informacijai, kurią savo tinklapyje teikia Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, konsultuodama apsirūpinimo karštu vandeniu būdo pasirinkimo klausimu.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, atsakydama į Vyriausybės atstovo tarnybos kreipimąsi, patvirtino tą aplinkybę, kad Klaipėdos miesto gyventojams teikiama informacija dėl apsirūpinimo karštu vandeniu pasirinkimo būdo nėra objektyvi. Be to, komisija kreipėsi į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą, prašydama išnagrinėti, ar AB „Klaipėdos energija“ pateikta informacija apie apsirūpinimo karštu vandeniu būdų pasirinkimo galimybes atitinka Vartotojų teisių apsaugos įstatymo reikalavimus ir nepažeidžia minėtame įstatyme įtvirtinto sąžiningo verslo praktikos principo bei vartotojų teisės gauti teisingą ir visapusišką informaciją.

Pažymėtina ir tai, kad Energetikos ministerija savo tinklapyje paskelbtame pranešime „Monopolininkai priešinasi skaidriai karšto vandens apskaitos tvarkai“ konstatuoja, kad  „gyventojams nebuvo išaiškinta, kad nuo gegužės 1-osios gyventojai, kuriems karštą vandenį tieks jų miesto šilumos įmonės, nebegaus nuolat šokinėjančių, dažnai protu nesuvokiamų sąskaitų už “gyvatuką“. Šis mokestis bus pastovaus dydžio, o už karštą vandenį bus mokama tik pagal karšto vandens skaitiklio rodmenis. Gyventojai buvo klaidinami, kad pasirinkus karšto vandens tiekėją, atsiras kažkokie „tarpininkai“, nauji abonentiniai mokesčiai, o galiausiai karštas vanduo pabrangs“.

Įvertinusi susiklosčiusią situaciją Vyriausybės atstovo tarnyba raštu kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybės institucijų vadovus, reikalaudama užtikrinti, kad Klaipėdos miesto savivaldybės kontroliuojamos įmonės AB „Klaipėdos energija“ vartotojams teikiama informacija dėl  apsirūpinimo karštu vandeniu būdo pasirinkimo būtų objektyvi bei atitinkanti teisės aktų reikalavimus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius