Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 29

Kas nualino Bronislovo Lubio širdį

Staiga mirusio 73 metų Bronislovo Lubio gyvenime būta visko – ir nusivylimų, ir išdavysčių. Dabar tiek draugai, tiek artimieji vienu balsu sako: „Savęs jis visiškai netausojo.”
Bronislovas Lubys
Bronislovas Lubys / „Scanpix“ nuotr.

Bendražygiai, ne vieną dešimtmetį dirbę su B.Lubiu, stebėdavosi, kaip jis, jau sulaukęs solidaus amžiaus, sugeba vos kelias valandas miegojęs nuo ankstaus ryto dalyvauti įvairiuose susitikimuose, posėdžiuose arba parskridęs iš užsienio kelionės tuoj pat kibti į darbus, – rašo „Lietuvos rytas“.

„Dažnai jam sakydavau: „Broniau, tau reikia pailsėti, reikia mažinti darbo krūvį. Juk gyvenimas toks trumpas, jau galėtum ir sau daugiau dėmesio skirti.”

Dažniausiai į tokius mano papostringavimus jis numodavo ranka: „Viskas gerai. Ir ateityje viskas bus gerai”, – prisimena Lietuvos pramonininkų konfederacijos garbės vicepirmininkas Mykolas Aleliūnas.

B.Lubio kelias nebuvo rožėmis klotas

Tačiau iš tiesų B.Lubiui ne visada viskas buvo gerai. Jis labai išgyveno dėl nepavykusių derybų su valdančiaisiais konservatoriais dalyvauti suskystintų gamtinių dujų terminalo statyboje Klaipėdoje.

Verslininko planams prisidėti prie šio strateginio energetikos projekto nepritarė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Kad koncernas „Achemos grupė”, kuriam trąšoms gaminti dujos gyvybiškai svarbios, galėtų dalyvauti terminalo statyboje, buvo kalbama dar kai premjeras buvo socialdemokratas Gediminas Kirkilas. Panašiai kalbėjo ir dabartinis premjeras Andrius Kubilius, kurio vadovaujamus konservatorius B.Lubys dosniai parėmė per rinkimus.

Tačiau į valdžią atėjusių konservatorių požiūris greitai pasikeitė. Kai šių metų vasarą D.Grybauskaitė lankėsi Klaipėdoje, šalia jos buvęs B.Lubys savo planams išgirdo kaip kirviu nukirstą: „Ne.”

Šalies vadovės teigimu, jei nori, „Achema” tegu stato savo terminalą. B.Lubys taip ir nusprendė daryti.

Pašnekovas pridūrė, jog jo bendražygiui pastaruoju metu nesisekė rasti bendros kalbos ir su prezidente, ir ministru Arvydu Sekmoku.

„Apie kokią ramybę galima kalbėti, kai reikėjo valdyti tokią verslo imperiją? Juk taip išplėtotas verslas norom nenorom B.Lubį susiejo ir su politika”, – dalijosi mintimis parlamentaras socialdemokratas Justinas Karosas, kuris su velioniu jo verslo reikalus dažnai aptardavo Druskininkuose.

Seimo narys prisiminė ir B.Lubio nuoskaudas, kai jis buvo nustumtas nuo pagarsėjusio LEO LT projekto: „Bet labiausiai jis krimtosi, kai valdantieji netesėjo pažado leisti „Achemos grupei” dalyvauti suskystintų dujų terminalo statyboje.

Stebiuosi, kad B.Lubys nenuleido rankų ir toliau bendravo su valdžia. Be to, nenešiojo akmens užantyje ir nekerštavo”, – kalbėjo J.Karosas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius