Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 19

Kas vyktų, jei prasidėtų karas? KAM pristatė pakeitimus

Krašto apsaugos ministerija (KAM) pristato karo padėties įvedimo pakeitimus. Ministerija parengė naują reguliavimą, kaip vyktų mobilizacija, kas už kokius veiksmus būtų atsakingas, jei šalį pultų priešiškos jėgos.
Karių persikėlimo per Nemuną pratybos
Karių persikėlimo per Nemuną pratybos / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Pagal siūlomą tvarką daugiau atsakomybių karo metu turėtų ne tik prezidentė, Seimas ar vyriausybė, bet ir savivalda – ji galėtų įvesti ir tiesioginį valdymą. Į krašto gynybą būtų įtraukti visų tarnybų pareigūnai.

Pasak ministro Raimundo Karoblio, patikslinimo reikia dėl atsiradusių iššūkių po to, kai 2014 metais Rusija okupavo Krymą.

„Tai yra eilė pakeitimų, [...] ką turi daryti kariuomenės vadas, prezidentas. Yra vyriausybės, Seimo prerogatyvos, patikslinami savivaldybių įsipareigojimai“, – vardija jis.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas pritaria ministerijos pasiūlymams, bet pabrėžia, kad į naują koncepciją svarbu įtraukti ir tai, kaip gintųsi pati tauta, jei valdžia netektų savo galių.

„Man rūpi, kas būtų, jei neturime prezidento arba prezidentas būtų išrinktas anos pusės – tokia situacija irgi gali būti. Arba suskilęs Seimas“, – sako komiteto narė Rasa Juknevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius