Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 24

Kastujevui ir jo firmai – maža teismo kalėdinė dovanėlė

Teisėjai nutarė nedidinti garsaus verslininko turtui uždėto arešto dydžio.
Į teismą dėl 7 milijonų litų skolos V.Kastujevas įtrauktas kaip atsakovas, nes statybų kompanijai imant banko paskolą milijonierius pasirašė kaip laiduotojas.
Į teismą dėl 7 milijonų litų skolos V.Kastujevas įtrauktas kaip atsakovas, nes statybų kompanijai imant banko paskolą milijonierius pasirašė kaip laiduotojas. / Valdo Kopūsto/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį Lietuvos apeliaciniame teisme (LAT) priimtas nutarimas buvo nepalankus „DnB Nord“ banko atstovams. Bankininkai buvo apskundę žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo Vadimui Kastujevui, jo valdomai bendrovei „GL statyba“ bei pastarosios firmos vadovui Stasiui Erlickui buvo uždėtas 3, 8 milijono litų turto areštas.

LAT teisėjų kolegija trečiadienį bankininkų prašymą atmetė ir Vilniaus apygardos teismo sprendimą dėl būtent tokio arešto dydžio paliko galiojantį.

15min.lt prieš savaitę pranešė, kad Maskvos kalėjime šiuo metu kalintį V.Kastujevą „DnB Nord“ bankas padavė dėl beveik 7 milijonų litų skolos. Teismui nustačius gerokai mažesnę arešto sumą, bankininkai ėmė nuogąstauti, jog pardavus bankui įkeistą bendrovės turtą vargu ar pavyks padengti visą įsiskolinimą. Tačiau LAT, kaip minėta, „DnB Nord“ bankui atstovaujančių advokatų prašymą šiandien atmetė.

Teisėjai pažymėjo, jog „GL statyba“ jau ir taip yra įkeitusi bankui nekilnojamąjį turtą už beveik 3 milijonus litų. Todėl 3,8 milijono litų areštas realiai yra uždėtas padengti kitai įsiskolinimo daliai.

Laikinosios apsaugos priemonės uždėtos „GL statybai“ priklausantiems gyvenamiesiems namams prie Didžiulio ežero Kiemeliškių kaime (Trakų r.). Areštas taikomas ir abiejų verslininkų – V.Kastujevo bei S.Erlicko – privačiam nekilnojamajam turtui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius