Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 07

Katę vaikų akivaizdoje mušęs vyras atsipirko 50 eurų bauda

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvai“ moteris pranešė, kad jos buvęs vyras, gyvenantis Kauno rajono Teleičių kaime, žiauriai elgiasi su savo kate. Kaip moteriai papasakojo judviejų vaikai, vyras katę vardu Tigrė muša, tampo, mėto į sieną, įdeda į maišą ir laiko, kol gyvūnas pradeda dusti. Be to, pastarasis gyvūną skriaudžia vaikų akivaizdoje.
Beglobiai gyvūnai
Beglobiai gyvūnai / Prieglaudos „Nojus“ nuotr.
Temos: 2 Augintinis Gyvūnai

Vaizdo įraše, kurį telefonu nufilmavo moters dukra, matosi, kaip vyras gąsdina po stalu esančią katę, bandydamas jai suduoti. Kitame vaizdo įraše matosi, kaip sūnui rankose laikant katę, vyras trenkia delnu jai per galvą, dėl ko katė nukrenta ant žemės. Abiejuose vaizdo įrašuose girdimas išsigandusio gyvūno kniaukimas ir šnypštimas.

Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatyme nustatyta, kad kiekvienas gyvūnas privalo būti laikomas ir prižiūrimas gyvūno rūšį, amžių, fiziologiją ir elgseną atitinkančiomis sąlygomis, užtikrinant, kad nebūtų varžoma gyvūno judėjimo laisvė ir gyvūnui nebūtų keliamas nepatogumo jausmas, skausmas ar kančia, o už žiaurų elgesį su gyvūnais ir gyvūnų kankinimą asmenys traukiami administracinėn ar baudžiamojon atsakomybėn.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ su pareiškimu dėl žiauraus elgesio su gyvūnu kreipėsi į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariatą. Savo pareiškimu organizacija taip pat siekė, kad skubiai būtų konfiskuoti visi vyro laikomi gyvūnai – katė, šuo ir du triušiai.

Išnagrinėjus pareiškimą, vadovaujantis Lietuvos Respublikos ANK 346 str. 16 d., vyrui buvo skirta 50 eurų bauda. Lietuvos Respublikos ANK 346 str. 16 d. nurodoma, kad žiaurus elgesys su gyvūnu ar gyvūno kankinimas užtraukia baudą nuo penkiasdešimt iki vieno tūkstančio dviejų šimtų eurų. Lietuvoje ypatingai mėgstama už nusižengimus susijusius su gyvūnų gerovės pažeidimais skirti minimalias galimas bausmes.

Minėtu atveju taip pat nebuvo taikomas gyvūno konfiskavimas. Lietuvos Respublikos ANK 29 str. nurodyta, jog turto konfiskavimas yra administracinio poveikio priemonė, kurią kartu su administracine nuobauda gali skirti teismas ar administracinio nusižengimo bylą ne teismo tvarka nagrinėjanti institucija (pareigūnas), tačiau, kalbant apie žiaurų elgesį patiriančius gyvūnus, pareigūnai šia galimybe vis dar naudojasi labai retai. Belieka pasidžiaugti, kad vyras geruoju sutiko visus laikomus gyvūnus – katę Tigrę, šunį ir du triušius, perduoti prieglaudai „Nojus“ – Kauno gyvūnų gerovės namams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius