-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 07 28

Kauną pamilusiam italų kunigui – nuoširdi miesto padėka

Kauno miesto savivaldybėje lankėsi italų kunigas Renatas Abeni, kuriam mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius padėkojo už septynerių metų veiklą Kauno miestui labui ir įteikė mero padėką už daugelį socialinių iniciatyvų, įgyvendintų Kaune.
Kunigas Renatas Abeni prieš septynerius metus atvyko iš Brescija (Italija) miesto.
Kunigas Renatas Abeni prieš septynerius metus atvyko iš Brescija (Italija) miesto. / Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Temos: 1 Kunigas

Kunigas Renatas Abeni prieš septynerius metus atvyko iš Brescija (Italija) miesto. Kunigui prieš tai teko pabendrauti su vaikais iš Kauno. Jis taip susižavėjo mažaisiais kauniečiais, kad pasiprašė savo vyskupo leisti jam vykti į Lietuvą. Taip kunigas atsidūrė Kaune. Čia jis dirbo su vaikais, jaunimu, seneliais, šeimomis, turinčiomis problemų. Jo dėka daugelis vaikų namų auklėtinių vasaros atostogų metu išvykdavo paviešėti į italų šeimas.

„Džiaugiamės, kad kunigas Abeni buvo tarp mūsų. Jis vaikus ne tik ruošdavo pirmajai komunijai, bet ir skaitydavo jiems pasakas, organizuodavo pačią įvairiausią veiklą. Vaikai pramoko italų kalbos, o tai - didžiulis turtas“, – apie kunigą kalbėjo Kauno savivaldybės vaikų globos namų direktorė Elena Trijonienė.

„Malonu buvo dirbti Lietuvoje, pažinti daug įvairių žmonių, pasidalinti patirtimi. Labai tikiuosi, kad netrukus ir čia veiks tokie vaikų, jaunimo dienos centrai kaip Italijoje, kuriuose renkasi tikintieji ir pasauliečiai, jaunimas, šeimos, kur visi kartu sportuoja, žaidžia, meldžiasi“, – sakė penktadienį iš Kauno išvyksiantis kunigas R.Abeni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius