-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 01 02

Kaunas bus dėmesio centre – 2022 metų įvykiai, kurių laukiama su nekantrumu

2022-uosius Kaunas pasitinka su jaudulio kupinu laukimu: miestas taps visos Europos didžiąja scena, kai matuosis Senojo žemyno kultūros sostinės karūną. Tikimasi užbaigti ir ne vieną didelį projektą: nuo pirmojo mūsų šalyje mokslo ir inovacijų muziejaus iki sportui taip reikalingos modernios infrastruktūros. Ar pagaliau Lietuvos futbolo bendruomenė neberaudonuos iš gėdos dėl stadiono būklės?
Kitąmet Kaunas bus dėmesio centre
2022-aisiais Kaunas bus dėmesio centre / 15min ir Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Apžvelkime tai, dėl ko visų akys į Kauną turėtų krypti 2022 metais.

Virs Europos scena

Kaunas 2022 metais vėl garsiai apie save primins – taps Europos kultūros sostine ir lankytojams sukurs idealią progą atrasti visas miesto gėrybes, tokias kaip šimtai modernizmo šedevrų, M.K.Čiurlionio meno muziejus ir keistasis Velnių muziejus.

Kauno – Europos kultūros sostinės atidarymas numatytas sausio 22 dieną prie „Žalgirio“ arenos. Tai antrasis Lietuvos miestas, tapsiantis Europos kultūros sostine, – 2009 metais juo buvo Vilnius.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Akimirkos iš 613-ojo Kauno gimtadienio
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Akimirkos iš 613-ojo Kauno gimtadienio

Anot milžinišką patirtį europinio masto renginiuose sukaupusio režisieriaus Chriso Baldwino, „Kaunas 2022“ atvejis unikalus tuo, kad tokios apimties renginius teko derinti ir organizuoti pandemijos sąlygomis – iki šiol ne visi didžiulės komandos nariai yra susitikę gyvai.

Europos kultūros sostinės metais renginių bus daugiau nei metuose yra dienų: programoje numatyta daugiau kaip 40 festivalių, per 60 parodų, daugiau kaip 250 scenos meno renginių (iš kurių daugiau nei 50 premjerų), daugiau nei 250 koncertų.

Taigi kultūros Kaune išvengti nepavyks. Laikinoji sostinė taps didele Europos scena, žemyno epicentru, kuriame apsilankyti norės visi. Visi nuo teatro superžvaigždės Roberto Wilsono, skambiausio šiuolaikinio meno vardo „Kaunas 2022“ parodų programoje – Williamo Kentridge‘o, iki performanso sinonimu tapusios serbės Marinos Abramović.

Visa 2022-ų metų programa yra čia.

Lietuva turės stadioną

Kol ant Vilniaus Šeškinės kalvos vis dar stūkso nacionalinio stadiono griaučiai, netyla diskusijos dėl itin brangaus naujojo projekto, kone visa Lietuvos sporto bendruomenė didžiausias viltis deda į darbus Kauno Žaliakalnyje.

Čia nuo pamatų atgyja S.Dariaus ir S.Girėno stadionas, atitiksiantis aukščiausios 4-osios UEFA kategorijos reikalavimus. Taip laukiamą statinį žadama atidaryti vasarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius