-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 15 /17:40

Kauno savivaldybė įvardijo 13 kelio atkarpų, kurios bus blokuojamos nuo penktadienio ryto

Nuo trečiadienio Lietuvoje įsigalioja griežtesni karantino reikalavimai, atsiranda draudimas ir keliauti tarp savivaldybių, nebent tą būtina padaryti dėl svarbių priežasčių. Policija žada, kad kontrolės postai bus įrengti tik savaitgaliais ir švenčių dienomis. Štai Kaune įvažiavimai į miestą bus pradėti kontroliuoti nuo penktadienio ryto. Bus blokuojamos 13 kelio atkarpų – Kauno valdžia įvardijo jas.
Eismo ribojimai Kaune nuo gruodžio 17 dienos
Eismo ribojimai Kaune nuo gruodžio 17 dienos / 15min nuotr.

Kaip skelbia Kauno miesto savivaldybė, planuojama netrukus pateikti sąrašą vietų, kur keliai bus užblokuoti visiškai. Jie sudarys trečdalį visų įvažiavimų į miestą. Štai kaip tokios kontrolės priemonės atrodė pavasarį:

Kitur darbuosis policijos pajėgos. Kauno pareigūnai apie numatytus veiksmų planus informuos atskirai.

Kauno miesto savivaldybė pasidalijo vizualizacija, iš kurios aiškėja vietos, kuriose bus ribojamas eismas – fizinėmis priemonėmis blokuojamos kelio atkarpos.

Tai Mosėdžio ir Kražių gatvių sankirta, pravažiavimas nuo 232 kelio link Kuršių gatvės, išvažiavimas iš A1 į Ašigalio gatvę, degalinės ir Islandijos plento garažų masyvo pravažiavimas, Partizanų gatvės išvažiavimas į A1, pravažiavimas nuo A1 nusukimo link Darbo gatvės, Ateities plente ties įvažiavimu į teritoriją Ateities plento 50, Palemono gatvėje ties 78F pastatu, Palemono ir Kražantės gatvių sankirtoje, Kreidos ir Titnago gatvių sankirtoje, Medžiotojų ir Sąnašos gatvių sankirtoje, Juodelynės ir Dvarų gatvių sankirtoje, A5 kelio ir Armoniškių gatvės susikirtime.

Taigi keliai čia bus užblokuoti, o likusiose vietose įsikurs pareigūnų kontrolės postai.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Numatomi eismo ribojimai Kaune
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Numatomi eismo ribojimai Kaune

Eismo ribojimai ties įvažomis į Kauno miestą bus įrengti nuo šio penktadienio ryto. Juos atlaisvinti planuojama sausio 4-ąją.

„Iš viso aplink Kauną fizinėmis priemonėmis numatyta blokuoti 13 kelio atkarpų, o 21 vietoje pravažiavimus kontroliuos policijos pareigūnai. Visus veiksmus deriname su Kauno policija, atsižvelgdami į pavasario patirtį, kai teko imtis analogiškų priemonių per šv. Velykas“, – sako Kauno savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Pagal Vyriausybės nutarimą, iš savo gyvenamos savivaldybės žmogus galės išvykti tik dėl artimųjų giminaičių mirties, dirbti, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, arba dėl būtinosios medicinos pagalbos. Ribojimas netaikomas žmonėms, kurie vyksta į kitą savivaldybę, kurioje turi jiems priklausančio nekilnojamojo turto.

Kaip skelbta anksčiau, Lietuvos policija įrengs postus prie įvažiavimų į savivaldybes, dirbs sustiprintos pareigūnų pajėgos, draudimų laikymasis bus prižiūrimas ir neviešomis priemonėmis.

Postus visoje Lietuvoje žadama įrengti nuo gruodžio 18 d. 13 val. iki gruodžio 20 d. 21 val., nuo gruodžio 23 d. 13 val. iki gruodžio 27 d. 21 val. ir nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.

Bus įrengta apie 250 kontrolės postų. Dalis įvažiavimų bus užtverta techninėmis priemonėmis. Be to, bus įrengtos kameros ir draudžiamieji ženklai.

Policijos vadovo Renato Požėlos teigimu, kontrolės postai bus įrengiami tik prie įvažiavimų į savivaldybių centrus. Tačiau jis pabrėžė, kad policija turi ir neviešų priemonių, tačiau žadama, jog baudžiami bus tik tie, su kuriais nepavyks susikalbėti gražiuoju.

Pavyzdžiui, žmogus, užfiksuotas viršijantis greitį kitoje savivaldybėje nei gyvena, ne tik turės susimokėti baudą, bet ir paaiškinti, kodėl ten lankėsi.

Jo teigimu, keliones į kitas savivaldybes, kai žmonės važiuoja poilsiauti į nuomojamas sodybas, pareigūnams teks nutraukti.

Policijos vadovas rekomendavo kartu su savimi turėti kelionės priežastį pagrindžiančius dokumentus. Tai supaprastins patikros procedūrą. Nebūdami tikri, ar gali vykti į kitą savivaldybę, žmonės visada gali pasikonsultuoti policijos informacijos numeriu 8 700 60000.

Komisaras užsiminė, kad pareigūnai vadovausis ir protingumo kriterijais, atlaidžiau žiūrės ir į emigrantų keliones.

Artėjantį savaitgalį budės 670 policijos ekipažų, dar 250 ekipažų – kontrolės postuose, taigi visoje Lietuvoje savaitgalį patruliuos 920 ekipažų. Paprastomis, ne švenčių, dienomis budės 750 ekipažų. Judėjimo kontrolei tarp savivaldybių vykdyti papildomai dirbs dar 60 policijos ekipažų, kurie tikrins judėjimo teisėtumą.

Preliminariai skaičiuojama, kad judėjimo ribojimų kontrolei užtikrinti prireiks apie 1 700 000 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius