Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 25

Kaunas ieško Kalėdų eglės įžiebimo koncerto organizatorių

Vasarai įpusėjus, Kaunas tęsia pasiruošimą gražiausioms žiemos šventėms. Skelbiamas viešasis konkursas Kalėdų koncerto organizavimui. Idėjos ir pasiūlymai laukiami iki rugsėjo 6 dienos.
Kauno Kalėdų eglės įžiebimo šventė 2022 metais
Kauno Kalėdų eglės įžiebimo šventė 2022 metais / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

„Visi žino, jog Kaunas moka sukurti įstabią žiemos pasaką ir deramai papuošti miestą. Vienas pagrindinių švenčių maratono akcentų – eglės įžiebimo koncertas Rotušės aikštėje. Iš koncerto organizatorių laukiame naujoviškų sprendimų, kuriuose derėtų gražiausių žiemos švenčių tradicijos ir šiuolaikinės raiškos formos“, – Kauno miesto savivaldybės išplatintame pranešime spaudai pabrėžė Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno Kalėdų eglės įžiebimo šventė 2022 metais
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno Kalėdų eglės įžiebimo šventė 2022 metais

Pagrindiniai vertinimo kriterijai – estetika ir meninė kokybė, kontekstualumas, techninių sprendimų kokybė, idėjos įgyvendinimo kaina.

Koncerto programa ir scenarijus turės sietis su Kalėdų eglės bei Rotušės aikštės papuošimo sumanymu. Šventė turi pasižymėti išskirtinumu, naudojamų priemonių specifiškumu, būti įdomi įvairaus amžiaus grupių žiūrovams.

„Norisi, kad koncerto programa būtų išpildyta kokybiškai, tematika vystoma aiškiai ir nuosekliai. Tikrai tikime, kad atsiras ne vienas organizatorius, pateiksiantis kūrybišką, novatorišką idėją, nepamirš svarbiausių renginio tradicijų. Viena jų – Kalėdų senelio sveikinimas susirinkusiems“, – lūkesčiais dalinosi A.Augonė.

Dar vienas reikalavimas kūrėjams – koncerte tikimasi Kalėdų ir Naujųjų metų tradicijų ir šiuolaikinių švenčių raiškos formų darnos.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno Kalėdų eglės įžiebimo šventė 2022 metais
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno Kalėdų eglės įžiebimo šventė 2022 metais

Kauniečiams savo pasirodymus turi dovanoti ne mažiau kaip 7 profesionalūs miesto, šalies, užsienio atlikėjai ar grupės. Didžioji dalis pasirinktų kūrinių turės skambėti lietuviškai. Svarbu ir tai, kad tiesioginė koncerto transliacija rodoma televizijos eteryje.

Kalėdų eglės įžiebimo idėjų laukiama iki rugsėjo 6 dienos 11 valandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius