Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 18

Kaunas ir Druskininkai kuria bendrą elektroninį transporto bilietą

Antradienį Kauno miesto savivaldybėje Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir Druskininkų miesto meras Ričardas Malinauskas pasirašė ketinimų protokolą bendradarbiavimo elektroninio bilieto srityje.
Druskininkų ir Kauno merų pasirašyta sutartis apibendrino bendro e.bilieto šiuose miestuose projektą
Druskininkų ir Kauno merų pasirašyta sutartis apibendrino bendro e.bilieto šiuose miestuose projektą / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

 Kauno ir Druskininkų elektroninio bilieto kortelėmis bus galima naudotis abiejuose miestuose. Ateityje šių miestų elektroniniais bilietais taps įmanoma atsiskaityti ne tik už transporto paslaugas.

„E.bilieto srityje išeiname už Kauno miestų ribų, prie projekto prisijungia ir Druskininkų miestas. Kauniečiams šis susitarimas leis sudaryti išskirtines galimybes keliaujant į šį Lietuvos sveikatingumo kurortą“, - sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Druskininkai ir Kaunas – pirmieji miestai, įdiegę bendrą e. bilietą, tačiau tikiu, kad ateityje prie mūsų prisijungs ir daugiau Lietuvos miestų“, - teigė Druskininkų meras Ričardas Malinauskas

Prie savivaldybės pastato laukė Kaune ir Druskininkuose visuomeninius maršrutus aptarnaujantys „Kauno autobusų“ ir „Kautros“ autobusai, kuriuose abu merai įsitikino – abiejų miestų bilietais galima atsiskaityti tiek Kauno, tiek Druskininkų visuomeniniame transporte.

A.Kupčinskas ir R.Malinauskas taip pat įsitikino, kad e. bilietais galima susimokėti už automobilio statymą Kaune.

Bendrovės „Kautra“, kuri įdiegė elektroninį bilietą Druskininkuose, generalinis direktorius Linas Skardžiukas pažymėjo, kad Druskininkai tapo ketvirtuoju šalies miestu, turinčiu e. bilietą.

„Be to, Druskininkai tapo pirmuoju Lietuvos miestu, kuriame viešojo transporto elektroninis bilietas tapo ir moksleivio pažymėjimu“, - sakė L.Skardžiukas.

A.Kupčinskas teigė, kad ir Kaune e. bilietą bus siekiama sujungti su moksleivio pažymėjimu. „Šis sprendimas ne tik padidina moksleivių saugumą, bet yra ir labai patogus. Jau šiais metais ši sistema bus diegiama Kauno Tado Ivanausko vidurinėje mokykloje. Šio bilieto galimybės labai plačios – tai ir knygų išdavimas bibliotekose, vaikų maitinimas mokyklose“, - sakė Kauno miesto meras .

Žurnalistams buvo pristatytas naujas Kauno viešojo transporto elektroninio bilieto kortelės dizainas - „Kauno miesto kortelė“. Ji pakeis senojo pavyzdžio elektroninio bilieto korteles („e. bilietas“). Naujojo pavyzdžio kortelės prekyboje pasirodys artimiausiu metu, tačiau galios ir senojo pavyzdžio e. bilietai, kurie atliks tas pačias funkcijas.

Pagrindinė dizaino pakeitimo idėja – pratinti gyventojus, kad ateityje „Kauno miesto kortele“ bus galima susimokėti ne tik už važiavimą viešuoju transportu, bet ir atsiskaityti už kitas paslaugas – automobilių parkavimą, apsilankymą muziejuose, bibliotekose ir kitur.

„Šiuo metu Kauno mieste jau yra aktyvuota daugiau nei 90 tūkst. kortelių, per mėnesį parduodama beveik 50 tūkst. mėnesinių transportų bilietų. Integracija vyksta ir toliau, nes šios kortelės galimybės praktiškai neribotos. Per internetinį portalą su šia kortele miestiečiai galės įsigyti paslaugas Druskininkų mieste ir nuvykę ten, jomis naudotis“ – sakė Kauno miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius