-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 17

Kaunas ir Vilnius vėl kviečia skiepytis 65-erių ir vyresnius gyventojus

Gavusi naujų vakcinų, Kauno savivaldybė žada nuo COVID-19 vėl kviesti skiepytis 65-erių ir vyresnius gyventojus, apie kvietimą vakcinuotis šios amžiaus grupės gyventojams „Pfizer“ vakcina pranešė ir Vilniaus savivaldybė.
Žmonės laukiantys prie vakcinacijos centro Vilniuje
Žmonės laukiantys prie vakcinacijos centro Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip pranešė Vilniaus savivaldybė, ateinančią savaitę sostinė vėl sulauks didelės, apie 14 tūkst. dozių, „Pfizer„ ir „BioNTech“ vakcinos siuntos. Šiuo metu Vilniuje dar liko beveik 9 tūkst. vakcinos dozių. Vakcinos bus skirtos senjorams, kurie anksčiau išreiškė norą skiepytis šia vakcina.

„Nuo antradienio šia vakcina pasiskiepyti galės visi norintys 65 metų ir vyresni vilniečiai“, – sakoma pranešime spaudai.

Vilniaus savivaldybė registruotis vakcinacijai kviečia jau šeštadienį, senjorams apie šią galimybę primenama ir telefono skambučiu.

Vėliau, po savaitgalio, priklausomai nuo senjorų grupės aktyvumo, registracija palaipsniui bus atverta ir Švietimo sistemos darbuotojams bei abiturientams, diplomatams, sergantiems lėtinėmis ligomis, socialinių paslaugų tiekėjams, taip pat pareigūnams, prekybos įmonių salės darbuotojams ir kitiems pagal nustatytus prioritetus, vėliau – 55-64 metų amžiaus vilniečiams.

Kauno savivaldybė informavo, kad šią savaitę miestui skirta vakcinų siunta išnaudota per penkias dienas, todėl iki antradienio vakcinavimo centras nedirbs.

Po savaitgalio taip pat laukiama atvykstant naujos „Pfizer“ ir „BioNTech“ skiepų nuo COVID-19 partijos.

„Jais pirmiausia vėl bus skiepijami 65 metų ir vyresni gyventojai. Išimtinai senjorams registracija internete jau vyksta ir tęsis iki pirmadienio“, – pranešė savivaldybė.

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras teigia, jog pasiteisinus praėjusio savaitgalio sprendimui, šios dienos vėl skiriamos tik minėtos amžiaus grupės kauniečių registracijai.

„Stengiamės veikti nuosekliai, nebėgdami įvykiams už akių ir nešokinėdami per prioritetines grupes. Matome, kad garbaus amžiaus kauniečiai skiepus vertina atsakingai, suprasdami, jog tai vienintelis būdas išvengti rimtų sveikatos problemų. Atsižvelgę į jų aktyvumą, kitos savaitės pradžiai suplanavome būtent senjorų skiepijimą, o iškart po to grįšime prie toliau sekančių prioritetų“, – teigė P.Keras.

Pastarąją savaitę Kaune paskiepyta apie 5 tūkst. senjorų ir pagal jų vakcinavimo mastą yra viena pirmaujančių savivaldybių – čia paskiepyta per 37 tūkst. arba 60 proc. 65-erių ir vyresnių gyventojų.

Vis dėlto savivaldybė pastebi, kad dar apie 22 tūkst. vyresniųjų kauniečių tokia galimybe nepasinaudojo ir žada siekti paskiepyti bent 70 proc. jų.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis tikina, kad miestas visiškai pasiruošęs masinei vakcinacijai, yra numatyti keli alternatyvūs scenarijai bei atitinkami veiksmų planai, priklausomai nuo besiskiepijančių gyventojų srautų.

„Vienintelis ir pats svarbiausias faktorius čia – pakankamas vakcinų kiekis“, – sakoma pranešime.

Kaune vakcinacija vykdoma Kauno ledo rūmuose įkurtame vakcinavimo centre.

Premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį tvirtino, kad paspartėjus skiepijimui nuo COVID-19 ir nesulaukiant pakankamai vakcinų, jų atsargos išseko daugelyje savivaldybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius