Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 13

Kaunas jau laukia lengvaatlečių

Jau šią savaitę tūkstančiai kauniečių bei miesto svečių galės išvysti įnirtingas lengvaatlečių kovas ir kartu su geriausiais Europos atletais skaičiuoti pralaimėjimo apmaudą nuo pergalės džiaugsmo skiriančias sekundes bei centimetrus.
Čempionato direktorius V.Daukšys neslėpė, jog rengtis varžyboms itin trukdė nuolatinis lėšų stygius.
Čempionato direktorius V.Daukšys neslėpė, jog rengtis varžyboms itin trukdė nuolatinis lėšų stygius. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trečiadienį prasidėsiančiame ir iki pat sekmadienio vakaro truksiančiame čempionate varžysis beveik 1000 sportininkų iš 43 valstybių. Paties didžiausio Lietuvos lengvosios atletikos istorijoje renginio organizatoriai neslepia – ruoštis čempionatui trukdė nuolatinis lėšų stygius, tačiau nepaisant jo, pagrindiniai pasiruošimo darbai jau yra baigti.

„Stadionas yra paruoštas, neseniai iš Tarptautinės federacijos atstovo gavome patvirtinimą, kad stadionas sertifikuojamas. Pastarosiomis dienomis organizacinė komanda dirba dieną naktį. Juk kaip bebūtum pasiruošęs, to laiko truputėlį trūksta, – teigė čempionato direktorius Virginijus Daukšys. – Aišku, dar yra nemažai reikalų, dėl kurių tebeskauda galvą. Net ir didžiausiam priešui nelinkėčiau per tokią krizę rengti čempionatą. Dar neteko jokio renginio organizuoti tokiomis sudėtingomis sąlygomis“.

Kai Kaunas gavo teisę rengti šį čempionatą, organizatoriai kūrė maždaug 9 mln. Lt vertės planus. Deja, dėl lėšų stygiaus varžybų rengėjai buvo priversti kiek sumažinti savo užmojus ir sugebėti tilpti į 5 mln. Lt dydžio biudžetą.

Įspūdingas šou

Europos lengvosios atletikos iki 23 m. čempionatas prasidės trečiadienio vakare S.Dariaus ir S.Girėno stadione vyksiančia įspūdinga atidarymo ceremonija. „Žiūrovus pasitiks muzikantai, žonglieriai, kojūkininkai, fokusininkai, fakyrai, kaskadininkai. Visa šventė vyks viduramžių dvasioje, matysime riterių kautynes bei daug kitų momentų, kurių visų nenorėčiau atskleisti, – intrigavo V.Daukšys. – Tai bus tikrai įspūdingas reginys. Aišku, pagrindinis atidarymo akcentas bus visų čempionato dalyvių paradas“.

Ketvirtadienį ryte į stadioną jau rinksis sportininkai, kurie varžysis iki pat sekmadienio pavakarės vyksiančiose rungtyse. Tos pačios dienos vakare S.Dariaus ir S.Girėno stadione įvyks čempionato uždarymo ceremonija.

Lydės sirgaliai ir žurnalistai

Iš viso čempionate turėtų dalyvauti 956 sportininkai. Kartu su jais iš visos Europos atvyks 460 oficialių asmenų. Kauną taip pat aplankys šimtai lengvosios atletikos mėgėjų, o čempionate dirbs maždaug 300 akredituotų žurnalistų. Varžybose Lietuvos garbę gins net 43 sportininkai, kurių dalis rungsis dviejose ar net trijose rungtyse.

„Kaip mažai šaliai tai yra labai didelė komanda. Aš neabejoju, kad medalį iškovosime ir ne vieną. Realūs pretendentai į apdovanojimus yra 7–9 sportininkai“, – tvirtino Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vyr. treneris Kęstutis Jezepčikas. Europos čempionams ir prizininkams bus įteikti Lietuvoje pagaminti medaliai. Tuo tarpu absoliučiai visi čempionato dalyviai gaus suvenyrinius medalius su Kauno miesto simbolika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius