-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 10

Kaunas nepriklausomo kino ritmu pulsuoja paskutinį savaitgalį

Tarptautinis Kauno kino festivalis paskutiniam savaitgaliui Kaune paruošė itin giliai prasmių ieškančių ir įtaigiai pasakojančių filmų derinį, o abu savaitgalio vakarus su žiūrovais bendraus garsūs kino ir kitų sričių kūrėjai.
Kadras iš filmo "Klimtas"
Kadras iš filmo „Klimtas“. / Tarptautinio Kauno kino festivalio rengėjų nuotr.

Nuo spalio 12 dienos, pirmadienio, jaukus Tarptautinio Kauno kino festivalio šurmulys su publikos jau įvertintais filmais persikels į Vilniaus senamiestį – kino teatrą „Pasaka“.

Filmuose – istorijos apie dailės genijus

Tačiau šį savaitgalį dar Kaune, kino teatre „Romuva“, kino ir dailės mylėtojai galės išvysti emocijų ir aistros kupiną genialaus tapytojo istoriją juostoje „Klimtas“, taip pat kaimyninėje Latvijoje gyvenusio kūrėjo likimo dramą „Klucis. Menininko dekonstrukcija“. Tai – XX a. dailininko konstruktyvisto istorija, parodanti begalinį žmogaus tikėjimą pasirinktu keliu, laužanti visus socialistinės visuomenės mitus ir leidžianti akis į akį susidurti su stalinistinių represijų tragizmu.

Festivalio rengėjų nuotr./Kadras iš filmo
Festivalio rengėjų nuotr./Kadras iš filmo „Parneški rozmarinų“.

Margaspalvė, įvairiapusė „Visų mūzų“ programa kviečia apsilankyti ir neeiliniuose filmo „Buzkaši – stepių daina“ seansuose. Tai – ne tik puiki galimybė išvysti tarp dokumentikos ir pasakos balansuojančią istoriją apie du vyrus, pamilusius tą pačią moterį, bet ir susipažinti su juostos režisieriumi Jacquesu Debsu bei vienu iš pagrindinių vaidmenų atlikėju – pasaulinio garso lietuvių dailininku Stasiu Eidrigevičiumi. Svečiai lauks kino žiūrovų abiejų „Romuvoje“ vyksiančių seansų (spalio 10–11 d.) metu, o pirmadienį filmą pristatys Vilniaus žiūrovams kino teatre „Pasaka“.

Festivalio rengėjų nuotr./Viename iš paskutinio festivalio savaitgalio Kaune filmų vaidina Youssou N’Douras.
Festivalio rengėjų nuotr./Viename iš filmų vaidinantis dainininkas Youssou N’Douras.

Į muzikos pasaulį įsileis dainininkas Youssou N’Douras, ne tik sakydamas – „duodu tai, ką myliu“, bet ir įrodydamas, jog kūrybos galia yra beribė: ji griauna sienas tarp skirtingų kultūrų ir tikėjimų, o kartais į paviršių iškelia pačias opiausias problemas. „Valkyrie Limited” – įtraukianti dokumentinė istorija, supažindinanti su paslaptingais, neretai mistifikuojamais operos statymo užkulisiais. Daugelis net neįsivaizduoja, kaip gimsta operos žanras, kokia trapi linija skiria nepriekaištingą pasirodymą scenoje ir kūrėjo pasąmonės pasaulį, aprėpiantį kur kas daugiau, nei muzikos garsai. Latvijoje kurtoje juostoje įamžintas operos režisierius – fenomenalus savo kūrybiniu polėkiu, atrandantis vis daugiau gerbėjų, besižavinčių skirtingų charakterių atskleidimu, įtaigiais pasakojimais ir įtraukiančiais muzikos kūriniais.

Kaip vaikus auklėja tėvas?

Tarptautinio Kauno kino festivalio programa „Platus kampas“ kviečia į dramą „Parneški rozmarinų“, pasakojančią apie gyvenimo kryžkelėje atsidūrusį vėjavaikišką tėvą ir du jo sūnus. Komiškų elementų nestokojanti istorija leis pažvelgti į dviprasmišką 34-erių vyriškio situaciją ir atsakys į jį kamuojantį klausimą: būti savo vaikų tėvu ar tik draugu?

Jau kitą savaitę filmo „Parneški rozmarinų“ režisieriai – amerikiečiai broliai Joshua ir Benny Safdie – tiesiai iš Niujorko atvyks susitikti su filmo žiūrovais „Pasakos“ kino teatre, Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius