Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 28

Kaunas ribos patekimą prie Kalėdų eglės ir panoraminių vietų, Vilnius – žada eglę atitverti, atsisako fejerverkų

Kaunas ribos žmonių patekimą į Rotušės aikštę ir atsisakys čia įprastai poškėjusių tradicinių fejerverkų. Taip kauniečiai skatinami likti namuose ir vengti lankymosi viešosiose erdvėse. Vis dėlto, miestas ketina prisidėti prie šventinės nuotaikos kūrimo – pasirūpins fejerverkais iš anksto neskelbiamose vietose arčiau gyvenamųjų mikrorajonų. Tokių lokacijų gali būti iki dešimties.
Naujųjų sutiktuvės Kaune
Naujųjų sutiktuvės Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip pirmadienio vakarą pranešė Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė, Kaunas pritaria ir palaiko policijos generalinio komisaro pasiūlymams – riboti patekimus į pagrindines miestų aikštes arba užgesinti Kalėdų egles.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaune įžiebta Kalėdų eglė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaune įžiebta Kalėdų eglė

„Jau prieš dvi savaites nutarta, kad Naujųjų sutiktuvės, kaip ir Šv. Kalėdos, šiemet Kaune bus kitokios. Skirtingai nei įprastai, didžiules žmonių minias pritraukdavęs naujametinis vakarėlis Rotušės aikštėje nevyks. Miestas atsisako ir šioje vietoje būdavusių tradicinių fejerverkų. Siekiant užtikrinti gyventojų saugumą ir rūpinantis visuomenės sveikata, Naujųjų metų išvakarėse numatyta fizinėmis priemonėmis riboti patekimą į Rotušės aikštę tiek pėstiesiems, tiek ir automobiliams. Tai tęsis nuo gruodžio 31 dienos 20 valandos iki sausio 1 dienos 8 valandos“, – patikino savivaldybės atstovė.

Pasak jos, nuo pat Kalėdų eglės įžiebimo lapkričio pabaigoje Rotušės aikštėje visą parą dirba miesto samdyti privačios apsaugos bendrovės darbuotojai, taip pat intensyvesniu metu prie jų prisijungia savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai. Visos šios pajėgos – pagalba Kauno policijai užtikrinant viešąją tvarką mieste.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaune įžiebta Kalėdų eglė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaune įžiebta Kalėdų eglė

„Be to, ne vien Naujųjų išvakarėse, bet ir kitu metu situacija Rotušės aikštėje nuolat stebima vaizdo kamerų pagalba, todėl pastebėjus tankesnį žmonių susibūrimą, Kalėdų eglės apšvietimas ir kitos šventinės dekoracijos gali būti nedelsiant užgesintos. Kol kas to neprireikė ir viliamės, kad tokių veiksmų imtis neteks. Neatmetame galimybės skirti pajėgas tvarkai užtikrinti ir kitose kauniečių pamėgtose bei Naujųjų naktį gausiai lankomose vietose. Ypač ten, iš kur atsiveria vaizdinga miesto panorama.

Taigi, atsižvelgiant į šiandieninę situaciją, primygtinai raginame visus atsisakyti idėjos Naujųjų naktį eiti iš namų ir rinktis viešosiose miesto erdvėse. Tikime, kad kauniečiai išliks atsakingi ir artėjančius 2021-uosius saugiai sutiks būdami savo namuose“, – teigė A.Augonė.

Miestas planuoja sustiprinti šventinę atmosferą simboliniais naujametiniais fejerverkais skirtingose, tačiau iš anksto neskelbiamose miesto vietose, kad tai būtų patogiai matoma pro namų langus ar balkonus. Tokių lokacijų numatoma iki dešimties.

Vilnius Kalėdų eglę atitvers

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus Kalėdų eglė
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus Kalėdų eglė

Kaip nurodo BNS, Vilniaus miesto savivaldybė dar prieš Kalėdas pranešė, kad atsisako naujamečių fejerverkų ir fiziškai atitvers Kalėdų egles Katedros bei Rotušės aikštėse.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla pirmadienį po Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio pranešė, kad savivaldybėms bus siūloma atsisakyti naujamečių fejerverkų, išjungti Kalėdų egles.

„Mūsų tvirtu įsitikinimu, centralizuoto fejerverkų šaudymo neturėtų būti. Kitas pasiūlymas, kuris atgrasytų žmones rinktis prie eglučių, centrinių vietų, per tą Naujųjų metų sutikimą fiziškai eglutes užgesinti, kad jos nešviestų ir nekviestų rinktis“, – sakė pareigūnas.

„Dar vienas dalykas – centrinių vietų eglučių aptvėrimas, eismo apribojimas“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius