Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 19

Kaunas pretenduoja gauti 2015 metų Europos žaliosios sostinės apdovanojimą

Kaunas yra vienas iš aštuonių miestų, pretenduojančių į 2015 metų Europos žaliosios sostinės apdovanojimą, kuris yra skiriamas aplinkosaugos srityje pirmaujančiam miestui, penktadienį pranešė Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.
Kauno centre pirmadienį buvo ramu
Kauno centras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Paraiškas taip pat yra pateikę Bristolis (Jungtinė Karalystė), Briuselis (Belgija), Bydgoščius (Lenkija), Dublinas (Airija), Glazgas (Jungtinė Karalystė), Kiutahija (Turkija) ir Liubliana (Slovėnija).

Europos žaliosios sostinės apdovanojimas skiriamas aplinkosaugos srityje pirmaujančiam miestui.

Tarptautinė ekspertų komisija atliks techninį visų kandidatų vertinimą pagal 12 rodiklių: klimato kaitos ir energinio naudingumo, tvaraus vietos transporto, oro kokybės ir triukšmo, žaliųjų miesto zonų ir tvaraus žemės naudojimo, gamtos ir biologinės įvairovės saugojimo, atliekų tvarkymo, vandens suvartojimo ir nuotekų valymo, ekologinių naujovių ir tvaraus užimtumo, taip pat vietos valdžios aplinkosaugos vadybos patirties.

„Tai šeštieji Europos žaliosios sostinės konkurso metai. Džiugu, kad paraiškas teikia ne tik ankstesnių metų konkurso dalyviai, bet ir nauji. Pasaulinius tvarios miestų plėtros standartus diegia ir aplinkos uždavinius novatoriškai sprendžia daug ES miestų.

Žaliosios sostinės apdovanojimas – unikali proga dalytis savo žiniomis su likusia Europa“, – pranešime spaudai sakė už aplinką atsakingas Europos Sąjungos Komisijos narys Janezas Potočnikas.

Atrinkti miestai 2013 metais savo pasiūlymus turės pateikti tarptautinei vertinimo komisijai, o ji įvertins jų įsipareigojimus nuolat gerinti aplinkos būklę ir būsimų uždavinių mastą, komunikacinę veiklą ir tai, ar jie gali būti pavyzdys kitiems Europos miestams ir skleisti geriausią patirtį.

Laimėtojas bus paskelbtas birželį kitų metų Europos žaliojoje sostinėje Nante.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius