Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 21

Kaunas ruošiasi neeilinei vasarai

Vilniaus oro uosto srautai – pakeliui į Kauną. Išbandymą turistais miestas tikisi išlaikyti nemokamomis iniciatyvomis. Viena tokių – „Kaunas buddy“.
Kaunas iš viršaus
Kaunas iš viršaus / Karolinos Stažytės nuotr.

Kauno oro uoste vyksta pasiruošimas didesniam keleivių srautui: rekonstruojamas peronas ir keleivių terminalas, plečiamos automobilių stovėjimo aikštelės. Taip pat statomi du papildomi laikini keleivių terminalai, skirti atvykstantiems ir išvykstantiems į Šengeno sutarties šalis. Visą mėnesį – nuo liepos vidurio iki rugpjūčio vidurio – skrydžiai iš sostinės bus perkelti į Kauno oro uostą.

„Ši vasara ypatingai intensyvi, su įvairiausiais tarptautiniais renginiais: NATO pratybos, dėl kurių Kaune yra apsistoję 1200 kariškių, pasaulio lietuvių žaidynės bei kiti renginiai“, – vardija viešosios įstaigos „Kaunas IN“ Turizmo skyriaus vadovė Inga Pažereckaitė-Kalėdienė.

Iniciatyvūs kauniečiai į miestą atvykusiems svečiams pasiūlys nemokamų paslaugų, kurios leis greičiau pažinti miestą. Viena tokių – „Kaunas buddy“.

Savanoriai užsieniečiams siūlys nemokamai susipažinti su miestu. Idėjos autorė Vytauto Didžiojo universiteto studentė Kamilė Stepankevičiūtė mano, kad miestą pažinti lengviau, jeigu jame turi draugą.

Merginai idėja kilo dirbant banko skyriuje Kauno oro uoste. Ten turistai dažnai ateidavo ne tik keisti valiutos, bet ir sužinoti informacijos.

„Kartą iš Kopenhagos atskridę jaunuoliai pasiteiravo, kaip pasiekti miestą, pasakiau autobusą bei bilieto kainą, jie buvo sužavėti kainos, o aš džiaugiausi, kad galėjau padėti. Tada kilo mintis, kad ne viską galima rasti internete, o ir gidai tik atvykus negali iš karto padėti, taip kilo mintis, kad atvykęs turistas galėtų turėti vietinį draugą. Taip atsirado „Kaunas buddy“, – pasakoja K.Stepankevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius