-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 26

Kaunas sieks 2016 metais surengti Tarptautines vaikų žaidynes

Kaune lankosi Tarptautinių vaikų žaidynių prezidentas Torsten Rasch ir Generalinis sekretorius Richard Smith, kurie, penktadienį susitikę su Kauno valdžia, aptarė galimybes 2016 metais Kaune surengti Tarptautines vaikų žaidynes.
Šuolininkė E.Žukauskaitė, kuri vaikų žaidynėse auksą pelnė ir pernai. Šalia jos trenerė A.Gavelytė.
Kitose šalyse vykusiose Tarptautinėse vaikų žaidynėse Kauno sportininkai skinalaurus. Nuotraukoje - šuolininkė E.Žukauskaitė, kuri vaikų žaidynėse auksą pelnė du metus iš eilės. Šalia jos trenerė A.Gavelytė. / M.Pancerio nuotr.

Pasak mero pavaduotojo Stanislovo Buškevičiaus, jeigu Kaunui būtų suteikta galimybė tapti žaidynių organizatoriais, tai būtų pačios geriausios žaidynės istorijoje.

Tarptautinių vaikų žaidynių prezidentas T.Rasch dėkojo miesto vadovams, kad jie pareiškė norą prisiimti tokius įsipareigojimus ir surengti žaidynes Kaune.

„Kaunas galėtų pretenduoti žaidynes suorganizuoti 2016 metais. Iš Europos žemyno be jūsų miesto pageidavimą pareiškė vienas Airijos miestas. Tarptautinės vaikų žaidynes per tiek metų išaugo iki aukščiausio lygio varžybų. Anksčiau jų programoje buvo tik 2-3 sporto šakos, dalyvaudavo apie 300 dalyvių. Tuo tarpu dabar žaidynėse dalyvauja 1500-2000 vaikų, kurie dėl apdovanojimų kovoja devyniose sporto šakose“, – pasakojo T.Rasch.

Prezidentas priminė, kad jau yra išrinkti miestai, kurie žaidynes organizuos iki 2014 metų. 2011 m. žaidynės vyks Lankarkšyre (Škotijoje), 2012 m. Daegu (Korėjoje), 2013 m. Kanadoje, 2014 m. Australijoje. Komitetas laikosi principo, jog žaidynės turi keliauti tarp žemynų.

Iki dabar jau yra įvykusios 44 vasaros žaidynės, 4 žiemos, kuriose dalyvavo 318 tūkst. vaikų iš 418 miestų, 91 valstybių.

Žaidynių organizatorius privalp organizuoti atletikos ir plaukimo rungtis. Visas kitas sporto šakas pasirenka pats miestas.

„Kaip suprantu, jūsų miestui krepšinis yra be galo svarbus, manau, kad daugelis pasaulio šalių jūsų

pasirinkimui pritartų. Be to, praėjusiais metais pirmą kartą žaidynėse buvo buriavimo rungtis, kuri, manau, sulauktų pasisekimo ir Kaune“, – sakė prezidentas.

Delegacijos nariai apžiūrėjo Kauno miesto sportines bazes, tarp jų – statomą Žalgirio areną, S.Dariaus ir S.Girėno stadioną, rekonstruojamą „Girstučio“ kultūros ir sporto centrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius