-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 02

Kaunas šiuolaikiškai pasitiko eurą

Sausio 1-osios naktį tūkstančiai Kauno gyventojų ir miesto svečių ne tik triukšmingai atšventė Naujuosius metus, bet ir pasitiko naują valiutą – eurą. Rotušės aikštėje apsilankę šalies gyventojai aktyviai dalyvavo interaktyviame žaidime, grožėjosi euro pasitikimui sukurtomis specialiomis vaizdo instaliacijomis, o artėjant vidurnakčiui – kartu audringai skaičiavo laiką iki euro įvedimo.
Naujųjų metų sutiktuvės Kaune
Naujųjų metų sutiktuvės Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Finansų ministerijos iniciatyva, bendradarbiaujant su savivaldybėmis, surengti šventiniai euro laukimo renginiai Kaune prasidėjo dar gruodžio 31 d. vidurdienį. Apie šimtą miesto gyventojų ir svečių išmėgino savo jėgas specialiame euro įvedimui skirtame interaktyviame žaidime bei viktorinose.

Šventiškai nusiteikusių kauniečių akį traukė ir įvairios vaizdo instaliacijos – gruodžio 31 d. nuo 13 val. Rotušės aikštę nušvietė didžiulis kubas, o nuo 21 val. kauniečiai galėjo grožėtis specialia video projekcija, atspindėjusia Lietuvos istorinius faktus, susijusius su šalies kelione į Vakarų bendruomenę. Gedimino laiškai lotynų kalba, Lietuvos krikštas, Vilniaus universiteto įkūrimas, Lietuvos tapimas pilnateise Europos Sąjungos ir NATO nare – tai vieni iš šalies integracijos į Vakarų pasaulį faktų.

Artėjant vidurnakčiui miesto gyventojai ir svečiai skaičiavo laiką iki euro įvedimo, o laikrodžiams skelbiant vidurnaktį, euro pasitikimą vainikavo video projekcijos kulminacija.

pasitikome ne tik Naujus metus, bet ir euro įvedimą. Man patiko, kad, nors euras ir yra europietiškas pinigas, nebuvo pamiršta Lietuvos istorija

„Kai buvau vaikas, tėvai per Naujuosius metus visada mane atsivesdavo į Rotušės aikštę. Šiemet atėjau jau su savo vaikais ir simboliškai sutapo, kad pasitikome ne tik Naujus metus, bet ir euro įvedimą. Man patiko, kad, nors euras ir yra europietiškas pinigas, nebuvo pamiršta Lietuvos istorija“, – sakė kaunietis Liudas.

Teigiamais įspūdžiais dalinosi ir kaunietė Marija: „Man patiko vaizdo projekcija – patiko, kaip vaizdžiai nupasakota Lietuvos integracija į Vakarus. Kartu buvo ir gera proga prisiminti istoriją. Na, o vaikams patiko ir kubas, ir vaizdo projekcija, ir žaidimai – viskas, kas šviečia, juda ir kur galima laimėti prizų.“

Naujųjų metų išvakarėse kauniečiai taip galėjo pasigardžiuoti specialiu nealkoholiniu euro kokteiliu. Eurą Lietuvoje įvedus nuo 2015 metų sausio 1 dienos, Lietuva tapo devynioliktąja euro zonos nare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius