-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 17

Kaunas „skaičiuoja“ kioskus

Laikinosios sostinės pakraštyje netrukus bus surinkta neįprasta kolekcija – miesto savivaldybė į saugomą aikštelę ketina atgabenti apie 750 kioskų, kuriuose prekiauta nelegaliai.
Nuo liepos 1-osios visi Kauno kioskai bus pažymėti specialiu numeriu, o jų neturintieji bus išgabenti į saugojimo aikštelę.
Nuo liepos 1-osios visi Kauno kioskai bus pažymėti specialiu numeriu, o jų neturintieji bus išgabenti į saugojimo aikštelę. / LŽ nuotr.

Su simbolinių mokesčių – 50 litų per mėnesį – nemokančiais smulkiaisiais verslininkais Kauno valdininkai kariauja nebe pirmus metus. Išbandytos įvairiausios drausminimo priemonės, pradedant perspėjimais ir baigiant pranešimais apie skirtas baudas. Tačiau visos jos nepateisino lūkesčių.

„Iki šiol neturėjome jokių veiksmingų teisinių priemonių, galinčių priversti kioskų savininkus mokėti mokesčius", – LŽ sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romandas Rabačius. Tačiau jis pridūrė esąs įsitikinęs, kad padėtis netrukus pasikeis, nes iki liepos 1-osios kioskų valdytojai privalo sudaryti naujas sutartis su savivaldybe, pagal kurias jiems bus išduotas specialus numeris. Pritvirtintas prie kiosko išorinės sienos jis liudys apie leidimą prekiauti.

Seniūnijų darbuotojai kontroliuos, kaip paisoma naujų Kauno tarybos patvirtintų Prekybos viešosiose vietose taisyklių. Nesant reikalaujamo specialaus numerio, apie tai bus pranešta Viešosios tvarkos tarnybai. „Manome, kad į saugojimo aikštelę teks išvežti šimtus kioskų, kurių savininkai nemoka mokesčių", – teigė R.Rabačius. Anot jo, maždaug pusė iš 1,5 tūkst. mieste esančių kioskų yra nelegalūs.

Nedidelių, prekybai skirtų statinių gabenimu užsiims konkursą laimėsianti įmonė, kuri paaiškės iki birželio pabaigos. Ji ne tik gabens, bet savo teritorijoje saugos nelegalius kioskus. Vieną mėnesį saugoti pastatai bus naikinami. Kioskų savininkai galės juos atsiimti, prieš tai susimokėję už statinio ardymą, gabenimą ir laikymą aikštelėje. Vien saugojimo paslauga per parą jiems atsieis maždaug 100 litų.

„Anksčiau iš Kauno centro esame išgabenę keletą nelegalių kioskų, su kurių vadovais ilgai derėjomės. Tačiau derybos buvo bevaisės. Rezultatų pavyko pasiekti tik statinius išgabenus į saugojimo aikštelę", – LŽ pasakojo R.Rabačius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius