Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 03

Kaunas spaudos veidrodyje: Dainavos bendruomenės išrinktieji keliauja už valdiškus pinigus

Pro vietos žiniasklaidos akis neprasprūdo kai kurių miesto bendruomenių narių pomėgis pakeliauti už seniūnijos skiriamus pinigus. Taip pat svarbia mieste naujiena tapo įmonės „Kauno energija“ išplatinta žinia, kad gyventojai jau šąla ir prašo įjungti šildymą.
Dainavos seniūnija
Dainavos seniūnijos bendruomenei skiriamų lėšų panaudojimas yra įslaptintas. / Kaunas.lt nuotr.

„Dainavos seniūnijai skirtais pinigais, mėgaujasi vienetai. Už visos bendruomenės pinigus, grupelė vakar iškeliavo į Slovakiją, o kiti liko it musę kandę. Neaišku, pagal ką buvo atrinkti į kelionę išvykę asmenys ir kodėl pinigai nepanaudojami visos bendruomenės interesų gerinimui“, – teigia portalas „Kas vyksta Kaune“.

Žurnalistai primena, kad vietos bendruomenių pinigai skiriami tam, jog būtų vykdomi projektai, kurie gerintų gyvenimo kokybę ir pokyčius matytų visa bendruomenė. Tačiau dažnai pasinaudojama vienu punktu apie Kauno miesto vardo garsinimą svetur ir pinigai išleidžiami tik tam tikrai žmonių grupei, kuri išvyksta į keliones.

Dažnai pasinaudojama vienu punktu apie Kauno miesto vardo garsinimą svetur ir pinigai išleidžiami tik tam tikrai žmonių grupei, kuri išvyksta į keliones.

Tuo tarpu niekur neišvažiavusiems ir likuriems mieste jau darosi pernelyg šalta. Portalas „Kaunodiena.lt“ svarbia žinia pasirinko „Kauno energijos“ pranešimą apie gyventojų prašymus įjungti šildymą. „Atvėsus orams bendrovė „Kauno energija“ sulaukė skambučių iš gyventojų ir bendrijų pirmininkų, klausiančių, kada bus įjungtas šildymas ir ar galima jį įjungti individualiai atskiram namui. „Kauno energija“ praneša, kad, esant vartotojų pageidavimams, įstatymai leidžia šildymo sezoną pradėti anksčiau nei jis oficialiai paskelbiamas“, – rašo „Kauno diena“.

Spalio 2 d. duomenimis, prašymus pradėti šildytis anksčiau nei oficialiai paskelbta šildymo pradžia, bendrovei pateikė trys fiziniai ir septyni juridiniai asmenys. Jiems šiluma pradėta tiekti rugsėjo 29 – spalio 1 dienomis.

Dienraštis „Kauno diena“ kviečia kauniečius ne tik rūpintis savo būstų šiluma, bet ir nepamiršti beglobių gyvūnėlių. „Norėjusieji kaip nors prisidėti prie beglobių gyvūnų gerovės, bet nerasdavę tam laiko ar progos, tai galės padaryti rytoj, spalio 4 d., apsilankę prekybos miestelyje „Urmas“ esančiame Centriniame Kauno turguje. Čia 8-14 val. vyks Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Veterinarijos akademijos studentų rengiama spalvinga ir šilta gyvūnų globos organizacijų paramos akcija, kurios metu bus galima aukoti keturkojams“, – skelbia „Kauno diena“.

Pasak dienraščio, pasaulinei gyvūnų dienai skirtos akcijos metu jaunimas neleis liūdėti nė vienam praeiviui. Persirengę ir išsidažę veidus įvairius gyvūnus primenančiais personažais, studentai sveikins visus, užsukusius į turgų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius