Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 05

Kaunas spaudos veidrodyje: Miesto biudžete veriasi 11 mln. litų skylė

Dienraštis „Kauno diena“ susidomėjo, kaip savivaldybei sekasi įgyvendinti miesto biudžeto planą. Kol kas trūksta 11 mln. litų. Kitame rašinyje dienraštis pakvietė miestiečius dalyvauti Metų kaunietės rinkimuose. Portalas „Kas vyksta Kaune“ dalijasi įspūdžiais iš pagrindinės Kauno rajono eglės įžiebimo šventės.
Veikiausiai tik kitą savaitę atlyginimų sulauksiantys savivaldybės darbuotojai algas už gruodžio mėnesį gaus tik kitais metais.
Kauno savivaldybė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Metams ritantis į pabaigą Kauno miesto biudžeto surinkimas atsilieka nuo plano – trūksta 11 mln. litų, tačiau savivaldybės specialistai viliasi, kad iki Naujųjų metų to turėtų nelikti, teigia „Kauno diena“.

„Kol kas rezultatai – prasti. Lapkričio 30 d. duomenimis, į biudžetą nesurinkta 11 mln. litų“, – patvirtino savivaldybės Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius. Jeigu tos skylės iki sausio nepavyks užlopyti, ji kitąmet virs kreditoriniais įsiskolinimais, rašo „Kauno diena“.

A.Laucių guodžia tik tai, kad pernai tuo pačiu metu situacija buvo gerokai liūdnesnė. Tuomet gruodžio 1-ąją miesto kišenėje trūko 37 mln. litų, o 2013-ųjų Kalėdas Kauno savivaldybė pasitiko su 38 mln. litų trūkumu miesto biudžete.

A.Laucių guodžia tik tai, kad pernai tuo pačiu metu situacija buvo gerokai liūdnesnė. Tuomet gruodžio 1-ąją miesto kišenėje trūko 37 mln. litų, o 2013-ųjų Kalėdas Kauno savivaldybė pasitiko su 38 mln. litų trūkumu miesto biudžete. Sausį šią skolų kuprą šiek tiek aptirpdė papildomai iš valstybės biudžeto gautos dotacijos.

„Laukiame pagerėjimo per gruodį, nes paprastai paskutinį metų mėnesį surenkame dvigubai daugiau pajamų nei vidutiniškai kitais metų mėnesiais" – vylėsi Finansų skyriaus vedėjas. Jis prasitarė, kad tikėtasi finansinių srautų pagyvėjimo prieš euro įvedimą, tačiau akivaizdu, kad kol kas miesto biudžetas to nepajuto. „Grynųjų pinigų žmonės turi sočiai. Kur juos dės? Turėtų leisti, pirkti, bet nelabai puola. Kaip tikri lietuviai laukia paskutinės dienos", – šyptelėjo A.Laucius, kalbėdamas dienraščiui.

Kitame rašinyje „Kauno diena“ ir vėl kviečia kauniečius rinkti Metų kaunietę. Ji bus renkama jau trečiąjį kartą. Projekto vadovė Rūta Miliūtė džiaugėsi, kad ši prasminga idėja sulaukia vis didesnio miestiečių palaikymo.

Pernai skaitytojai atkreipė dėmesį į daugybės moterų indėlį miesto ir miestiečių gerovei. Į titulą jie siūlė visuomenininkes, medikes, sportininkes, menininkes, verslininkes ir pan. Už finalo dalyves savo balsą atidavė daugiau kaip 15 tūkst. interneto vartotojų. Sulaukta ne tik daug balsų internete. Į redakciją tiesiog plaukė iš laikraščio iškirptos ir užpildytos anketos, rašo „Kauno diena“.

„Metų kauniete 2013" buvo išrinkta menininkė Jolanta Šmidtienė, kauniečiams jau kelerius metus iš eilės dovanojanti Kalėdų stebuklą. Šiemet jos sukurta miesto eglė irgi žavi ir miestiečius, ir miesto svečius. „Metų kaunietės 2012“ rinkimuose triumfavo olimpinė čempionė Rūta Meilutytė.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ nepamiršta kalėdinių temų ir praneša apie įžiebtą eglutę Raudondvaryje.

Jaukią nuotaiką kūrė Kalėdų Senelis ir būtent įžiebimo metu iškritęs sniegas, rašo „Kas vyksta Kaune“. Svečiai galėjo paskanauti kūną šildančios arbatos bei pasivaišinti imbieru kvepiančiais sausainiais.

Raudondvario dvare įžiebta pagrindinė kalėdinė eglutė, kurios šviesa pasieks visus rajono kampelius ir sušildys kiekvieno širdį. Eglutė ypatinga tuo, jog ji auga nuo Nepriklausomybės paskelbimo, tad jau tradicija tapo įžiebti būtent šią eglutę, informuoja portalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius