-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 18

Kaunas spaudos veidrodyje: Miesto valdžios pažadai pritraukti milijardą bliūkšta?

„Kauno diena“ tvirtina, kad daugelis miesto objektų, kurių statybai ar atnaujinimui savivaldybė tikisi gauti Europos Sąjungos paramą, gali jos ir nesulaukti. Portalas „Kas vyksta Kaune“ pasidžiaugė bent tuo, kad Kauno valdžia įregistravo pėsčiųjų tilto pavadinimą.
Kaune – parasparnių mėgėjų sąskrydis
Kaune – parasparnių mėgėjų sąskrydis / Sauliaus Tvirbuto / 15min nuotr.

Kaip skelbia „Kauno diena“, miesto valdžia jau ne kartą gyrėsi, kad Kaunas tikisi kone 1 mlrd. litų iš naujojo ES paramos finansinio laikotarpio, tačiau gali būti, kad prioritetiniais vadintiems objektams pinigais nelis.

„Kauno regioninių projektų preliminari orientacinė kvota – po 8 mln. litų kiekvienai priemonei. Turime dvi priemones: kultūros infrastruktūros objektų ir paveldosaugos objektų. Tad galime kalbėti, kad Kaunui investicijoms iš viso numatyta 16 mln. litų“, – paaiškino Kultūros ministerijos ES paramos skyriaus vedėja Daiva Nazarovienė.

Rotušės aikštė, Karo muziejaus sodelis, VI fortas ir daugybė kitų už europinius pinigus žadėtų tvarkyti miesto vietų skirstant lėšas dėmesio irgi greičiausiai jau nesulauks.

Koncertų, kongresų ir konferencijų rūmams pastatyti reikia 80 mln. litų. „Kauno diena“ skaičiuoja, kad jeigu savivaldybei ir pavyktų laiku parengti visus reikalingus dokumentus, per Kultūros ministeriją šiam miesto valdžios strateginiu vadintam objektui galima tikėtis vos 8–10 mln. litų. Rotušės aikštė, Karo muziejaus sodelis, VI fortas ir daugybė kitų už europinius pinigus žadėtų tvarkyti miesto vietų skirstant lėšas dėmesio irgi greičiausiai jau nesulauks.

Iš kur gauti pinigų Laisvės alėjos rekonstrukcijai, savivaldybės specialistai kol kas taip pat negali atsakyti. „Tad prieš rinkimus miesto valdžios duoti pažadai už ES pinigus nuversti kalnus gali subliūkšti kaip muilo burbulas, bet tuomet rinkimai jau bus praėję“, – daro išvadą „Kauno diena“.

Užtat telieka pasidžiaugti, kad miesto valdžia bent jau sugebėjo po daugelio metų suteikti oficialų vardą tiltui į Panemunės šilą. Kaip rašo „Kas vyskta Kaune“, kauniečiai jau seniai tiltą vadina Trijų mergelių tiltu, manydami, kad toks ir yra tikrasis tilto pavadinimas. Pasirodo iki šiol šis tiltas neturėjo oficialaus pavadinimo. Valdininkai tik dabar suteikė oficialų pavadinimą, kuris įregistruotas į „Registrų centrą“.

„Šį tiltą kauniečiai jau nuo seno vadino Trijų mergelių tiltu, bet oficialaus pavadinimo iki šiol jis neturėjo“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos vadovas Dainius Ratkelis.

976 metais pastatytas pėsčiųjų tiltas per Nemuną jungia Panemunės šilą A. ir J. Gravrogkų gatvę, esančią Gričiupio mikrorajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius