-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 24

Kaunas spaudos veidrodyje: Moksleiviai ir studentai virto numirėliais, zombiais, vaiduokliais

Miesto žiniasklaida penktadienį gyvena helovino nuotaikomis. „Kauno diena“ skelbia interviu su Algirdu Kaušpėdu, kuris kartu su studentais kvietė į karą su suzombėjusiais kauniečiais. „Kas vyksta Kaune“ žvalgėsi Jono Jablonskio gimnazijoje, kur moksleiviai atėjo persirengę ir išsipaišę įvairiais siaubo istorijų herojais.
Su zombiais kovos Jazzu, Merūnas Vitulskis ir Rafailas Karpis
Kaune Algirdas Kaušpėdas kvietė kovoti su suzombėjusiais kauniečiais / A.Kriščiūno nuotr.

„Vienoje Kauno mokyklų pamokos prasidėjo kitaip. Šypsenas ar apsimiegojusius mokinių veidus paslėpė randai, makiažas ir įvairios kaukės, mat šiandien švenčia heloviną. Persirengėlių pilni mokyklos koridoriai, kurie šiurpina praeivius“, – pasakoja portalas „Kas vyksta Kaune“.

Kauno Jono Jablonskio gimnazijoje kasmet švenčiama numirėlių šventė. Moksleiviai noriai įsitraukia ir palaiko šią iniciatyvą. Patys mokinių tarybos atstovai tikina, jog beveik visi moksleiviai ateina persirengę, o geriausių kostiumų autoriai apdovanojami įvairiomis pramogomis.

Ateina apsirengę pačiais įvairiausiais kostiumais. Būna ir zombių, ir raganų. Praėjusiais metais buvo ir krūmais apsirengusių mokinių.

„Ateina apsirengę pačiais įvairiausiais kostiumais. Būna ir zombių, ir raganų. Praėjusiais metais buvo ir krūmais apsirengusių mokinių. Šiais metais dar nespėjome visų apžiūrėti, nes pagrindinis veiksmas bus per pertraukas, bet vis tiek išrinksime originaliausius“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ kalbėjo J.Jablonskio gimnazijos mokinių tarybos atstovė Simona.

„Kauno dienoje“ irgi netrūksta helovino nuotaikų. „Ketvirtadienį KTU III-iuose rūmuose vyko neregėtas dalykas – „Karas suzombėjusiems kauniečiams“. Čia legendinės roko grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas supažindino visuomenę su penkiomis zombių rūšimis ir paskelbė, kaip su jomis kovoti. Pilietišką kovos su zombiais receptą pateikė ir renginio sumanytojai – jaunimo organizacija „Baltai Juoda“, – praneša „Kauno diena“.

Kauniečiai čia pat galėjo išvysti, kaip A.Kaušpėdo įvardytos zombių rūšys atrodo realybėje: istoriniai zombiai (fašistai, komunistai, nacionalistai, rasistai, homofobai, antisemitai), zombiai žmogžudžiai (žudikai medžiotojai, prievartautojai, savižudžiai, girtuokliai, narkomanai), zombiai funkcionieriai (akli ir kurti vidaus taisyklių puoselėtojai, poįstatyminių aktų, normų prižiūrėtojai ir vykdytojai), „shopping” zombiai (pirkimo ir vartojimo manijos apsėsti „zombiai – mašinos”, besirūpinantys tik savo išore, nekilnojamu turtu bei visuomeninę padėtį atspindinčiais „žaislais”), užgavėnių zombiai (kaukėti zombiai, persirengėliai, sukčiai, veidmainiai, apgavikai, kartais populistai, melagiai, propagandistai ir juodieji žurnalistai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius