-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 17

Kaunas spaudos veidrodyje: Po rinkimų iš miesto traukiasi gripas

„Kauno diena“ skelbia, kad miestas pagaliau išsivaduoja iš gripo gniaužtų – Kaune atšaukta ilgai trukusi šios ligos epidemija. Menų portalas Kamanė.lt informuoja apie rinkimus, tik ne politinius, bet rašytojų organizacijos vadovo. Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis pirmadienį pasirašė įsakymą, kuriuo atšaukiama šešias savaites trukusi epidemija.
Dainavos poliklinikoje
Dainavos poliklinikoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno mieste sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 11-ąją šių metų savaitę sumažėjo iki 89,4 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę, iš jų gripo – 10,1 proc. Epideminį lygį atitinkantis sergamumas Kauno mieste laikėsi 6 savaites.

Epideminį lygį atitinkantis sergamumas Kauno mieste laikėsi 6 savaites.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 11-ąją metų savaitę iš Kaune paimtų mėginių laboratoriškai gripo diagnozė patvirtinta 5 asmenims, teigiamų gripo tyrimų dalis – 50 proc. Į Kauno mieste esančias ligonines per 11-ąją savaitę dėl gripo kreipėsi 30 asmenų, hospitalizuoti 5 vaikai.

Pastarąjį kartą gripo epidemija Kaune buvo skelbta 2013 m. sausio 22 d. ir truko 6 savaites.

Tuo tarpu portalas Kamanė.lt neleidžia užmiršti, kad Kaune gyvena ne tik politikai, bet ir rašytojai, kurie taip pat surengė rinkimus. Lietuvos rašytojų sąjungos (LRS) Kauno skyriuje ataskaitiniame-rinkiminiame susirinkime skyriaus pirmininku perrinko Vidmantą Kiaušą-Elmiškį.

Jis surinko daugiau balsų nei kitas kandidatas – prozininkas Petras Venclovas. „Rašytojams svarbiausia rašyti ir leisti savo kūrybos knygas. Šią veiklą ir toliau laikysime prioritetu“, – sakė rašytojas ir žurnalistas V.Kiaušas-Elmiškis, LRS Kauno skyriui vadovavęs pastaruosius ketverius metus.

Vienu svarbiausių baigtos kadencijos darbu V.Kiaušas-Elmiškis vadino atskiro internetinio puslapio kauno.rasytojai.lt sukūrimą LRS interneto svetainėje, kartu su savivaldybe įsteigtą poezijos kritikos premiją. Tarp svarbiausių skyriaus darbų ir toliau išliks tarptautinis poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ organizavimas Kaune, projekto „Kauno rašytojai – miesto visuomenei“ vykdymas. Pagal šį projektą rengiami susitikimai su rašytojais, kūrybos vakarai.

Vaido Grudžio nuotr./Vidmantas Kiaušas ir Aušrys Krikščiūnas-Tinta
Vaido Grudžio nuotr./Vidmantas Kiaušas

„Festivaliui „Poezijos pavasaris“, šalia tradicinės erdvės Maironio muziejaus kiemelyje, vis ieškome naujų erdvių. Šiemet jo renginiai vyks ir dailės galerijose, esame kai ką įdomaus sumanę ir su kompozitoriais, bet kol kas visų kortų nesinori atskleisti“, – sakė skyriaus pirmininkas.

LRS Kauno skyrius vienija 58 narius. Panašu, kad jų gretos ateityje retės: sąjungos vienijamų Kauno rašytojų amžiaus vidurkis artėja prie pensinio, o jaunimas į šias gretas nesiveržia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius