-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 31

Kaunas spaudos veidrodyje: Prisikėlimo bažnyčiai Vatikane bus prašoma titulo

„Kauno diena“ pasidomėjo, kokių planų turi paminklinės Kristaus Prisikėlimo bažnyčios klebonas po pasibaigusių statybos darbų. O portalas „Kas vyksta Kaune“ daug dėmesio skyrė kitam statiniui, kuris nėra miesto pasididžiavimas, ir jau daug metų darko aplinką.
Kauno Kristaus prisikėlimo bažnyčia
Kauno Kristaus prisikėlimo bažnyčia / Jurgos Anusauskienės nuotr.

„Šiemet paruošėme visus dokumentus, kuriuose prašoma, kad bažnyčiai būtų suteiktas titulas. Dabar laukiame atsakymo iš Vatikano", – „Kauno dienai“ sakė Prisikėlimo bažnyčios klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius. Koks titulas bus suteiktas ir ar tikrai jis bus suteiktas, klebonas nedrįso spėlioti, nes viską spręs Vatikanas.

Jis užsiminė, kad tarp titulų, kurie galėtų būti suteikti bažnyčiai, yra prokatedra ir mažoji bazilika.

„Ypatingas titulas suteikiamas bažnyčiai, kuri yra svarbi. Mes išsiuntėme išsamų aprašą su nuotraukomis, kodėl Prisikėlimo bažnyčia yra svarbi Lietuvai, Kaunui ir vyskupijai, kiek žmonių ją lanko, kokie renginiai čia vyksta“, – pasakojo V.Grigaravičius. Vatikanas labai kruopščiai vertina dokumentus, todėl procesas gali prailgti ir verdiktas paaiškėti tik po metų.

Tarp titulų, kurie galėtų būti suteikti bažnyčiai, yra prokatedra ir mažoji bazilika.

Kaip rašo dienraštis, vis dėlto klebonas neatmeta tikimybės, kad Prisikėlimo bažnyčiai nebus suteiktas joks titulas. Tokiu atveju Lietuvos vyskupų konferencija gali nuspręsti bažnyčiai suteikti vietinės reikšmės titulą – pavadinti Tautos šventove. Tokia idėja buvo gaji tarpukariu –  Tautos šventovė turėjusi įprasminti mintį, kad tauta, tikinti gėriu, prisikėlimu, išganymu, yra nenugalima.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ atkreipė dėmesį į kitą pastatą, kuris ne puošia, bet jau kelis dešimtmečius darko miesto centrą.

Kauniečiai apie mėnesį internete balsavo, kuris pastatas labiausiai gadina miesto vaizdą. Sąraše buvo pateikta apie 60 apleistų statinių, tačiau ženklia balsų persvara laimėjo viešbutis „Respublika“. Antroje vietoje liko „Britanika“. Anot balsavusiųjų, šie du pastatai yra „puikios“ Kauno vizitinės kortelės.

„Šis pastatas yra galingiausias ir daro didžiausią poveikį Kauno kraštovaizdžiui ir mus traukia atgal į sovietinį mentalitetą. Šį pastatą reikėtų griauti ir kuo greičiau, nes jis primestas iš Maskvos, o nekilęs iš Kauno miesto vidaus. Tai stabdo Kauno galias būti pačiu geriausiu miestu“, – kalbėjo architektas, dainininkas Algirdas Kaušpėdas, kuris prie viešbučio vaiduoklio ketvirtadienį surengė koncertą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius