Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 17

Kaunas spaudos veidrodyje: Slaugytojos palieka miestą

Dienraštis „Kauno diena“ atkreipė dėmesį į slaugytojų trūkumą Kaune. Daug jų į užsienį išvyko iš Kauno klinikų, todėl likusioms darbuotojoms darbo krūvis padidėjo. Portalas Kaunodiena.lt informuoja apie pavojingos sankryžos Šilainiuose rekonstrukciją. Tuo tarpu meno portalas Kamanė.lt praneša apie išrinktą metų tapybos darbą. Jo autorius – dailininkas Pranas Griušis.
Vilniaus Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninė
Asociatyvi iliustracija: slaugytojų darbas sunkus, bet už jį mokama labai mažai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kauno dienos“ duomenimis, Kauno gydymo įstaigose dirbančios slaugytojos per mėnesį gauna nuo 400 iki 800 eurų, neatskaičiavus mokesčių. Privalomojo sveikatos draudimo (PSD) taryba paragino gydymo įstaigų vadovus dalį lėšų, kiek didėja finansavimas iš PSD fondo, skirti slaugytojų darbo užmokesčiui didinti.

Tai nudžiugino viduriniojo medicinos personalo atstovus. Su slaugytojomis, anksčiau vadintomis seselėmis, yra susidūręs kiekvienas, bent kartą kreipęsis į medikus.

„Mūsų darbo krūvis labai didelis, mes esame arčiausiai ligonio“, – „Kauno dienai“ pabrėžė Kauno klinikų Skubios pagalbos skyriaus vyr. slaugytoja – slaugos administratorė Liana Mitkienė.

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė jau ne kartą sakė, kad mūsų šalyje slaugytojų per mažai, daug mažiau nei kitose ES šalyse.

Užtai Olandijoje, Norvegijoje, Anglijoje, Vokietijoje ir kai kuriose kitose šalyse dirba daug slaugos specialisčių, emigravusių iš Lietuvos.

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė jau ne kartą sakė, kad mūsų šalyje slaugytojų per mažai, daug mažiau nei kitose ES šalyse.

„Nors tikslios statistikos nėra, kai kurie skyriai itin skaudžiai pajuto aukščiausios kvalifikacijos slaugytojų nutekėjimą. Jauni, bet jau turintys patirties ir siekiantys tobulėti mūsų specialistai yra laukiami Vakarų šalyse“, – pripažįsta Kauno klinikų direktorius medicinai ir slaugai profesorius Albinas Naudžiūnas.

Portalas Kaunodiena.lt praneša Kauno savivaldybės ketinimus rekonstruoti avaringiausią Šilainių sankryžą. Jau pradėti Baltų pr. – Žiemgalių g.– 9-ojo Forto g. žiedinės sankryžos projektavimo darbai.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras teigė, kad tokia rekonstrukcija planuota jau seniai, bet dėl finansinių galimybių darbus vis teko atidėlioti. Tikimasi, kad statybos darbai prasidės dar šiemet.

Šioje prospekto atkarpoje gana dažnai viršijamas leistinas greitis, dėl to yra įvykęs ne vienas skaudus eismo įvykis.

Portalas Kamanė.lt praneša, kad tapytojas Pranas Griušis tapo Geriausio metų kūrinio parodos laureatu. Kauno parodoje, kur laureatas renkamas žiūrovų balsais, jis penktą kartą susirinko publikos simpatijų daugumą.

Kaip rašo Kamanė.lt, išgirsti publikos bei atskirai savo nuomonę kasmet pareiškiančios profesionalų – menotyrininkų ir muziejininkų – komisijos verdikto į Kauno paveikslų galeriją vasario 16-osios popietę susirinko gausus kauniečių būrys.

„Per visą parodos istoriją, šiemet būta daugiausiai balsavusiųjų – 2045, kai paprastai balsuodavo vos per tūkstantį parodos lankytojų. Už P.Griušio tapybos darbą „Jų ieško policija“ savo balsus atidavė 135 balsavusieji“, – apibendrino Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus vadovas Osvaldas Daugelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius