Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 25

Kaune vėl gali keistis valdančiosios koalicijos sudėtis

Valdantieji su nerimu, o opozicija su viltimi laukia ketvirtadienį įvyksiančio Kauno miesto tarybos posėdžio, kuriame bus svarstomas ne tik piktnaudžiavimu tarnybine padėtimis įtariamo vicemero Kęstučio Kriščiūno atleidimo klausimas, bet ir gali būti siekiama atleisti savivaldybės administracijos direktorių Antaną Nesteckį. Abu vyrai yra Socialdemokratų partijos nariai.
Kauno savivaldybė
Kauno savivaldybė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) sulaikius K.Kriščiūną, jis sustabdė narystę partijoje ir paprašė atleisti jį iš vicemero pareigų. Šie įvykiai sukėlė opozicijos viltis iš valdančiosios koalicijos išstumti socdemus ir užimti jų vietą. Tokį norą pareiškė Darbo partija ir visuomeninis judėjimas „Vieningas Kaunas“, buvusių socdemų įkurta frakcija „Dirbam Kaunui“.

„Ėjimas į politiką, į valdžią ir yra kiekvienos partijos tikslas, nes, nebūdamas valdžioje, realiai nieko padaryti negali, gali tik oponuoti. Be abejo, eitume į valdžią, tačiau norėtume pariteto. Mes esame kalbėję su konservatoriais, kitais koalicijos partneriais, pateikę savo pasiūlymus“, – sakė „darbietis“ Rytis Šatkauskas.

Valdančiąją koaliciją „Vardan Kauno“ sudaro rinkimus laimėję konservatoriai, socialdemokratai, „Tvarka ir teisingumas“, „Jaunoji Lietuva“ ir Liberalų ir centro partija.

Trečiadienį buvo užregistruotas savivaldybės tarybos sprendimo projektas atleisti A.Nesteckį iš pareigų. „Vieningo Kauno“ seniūno pavaduotojas Visvaldas Matijošaitis BNS patvirtino, kad viena iš priežasčių siūlyti atleisti A.Nesteckį – Kauno socialdemokratų susikompromitavimas praėjusią savaitę sulaikius piktnaudžiavimu tarnyba įtariamą vicemerą K.Kriščiūną. Mėnesiui suimtas vicemeras savo kaltę neigia ir vadina tai nesusipratimu.

„Tas įmones turi administracijos direktorius prižiūrėti, kad tokios betvarkės nebūtų“, – sakė V.Matijošaitis. Buvęs vicemeras Povilas Mačiulis, priklausantis „Vieningam Kaunui“, neabejoja, kad surinktų parašų užteks įtraukti administracijos direktoriaus atleidimo klausimą į posėdžio darbotvarkę. Tiesa, tarybos nariai gali nubalsuoti, kad šis klausimas būtų išbrauktas.

A.Nesteckis savivaldybės administracijai vadovauja nuo 2011-ųjų spalio pabaigos. Jis šį postą gavo į mero kėdę grįžus konservatoriui Andriui Kupčinskui. Kauno vadovas siūlo šį postą iš socialdemokratų atimti ir perduoti kuriai nors koaliciją remiančiai frakcijai. A.Kupčinskas tikina, kad susikompromitavusio politiko šešėlis krenta ne tik socialdemokratams, bet visai savivaldybei, tačiau valdančiosios koalicijos neišklibins.

15min.lt primena, kad šiuo metu virš 800 narių turinčių Kauno socialdemokratų gretos sparčiai retėja. Šią savaitę partijos gretas paliko dar 20 narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius