Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 21

Kaune apdovanoti Pasaulio kurčiųjų krepšinio čempionato aukso medalininkai

Pirmadienį Kauno miesto vadovai apdovanojo geriausius miesto sportininkus, kurie šiais metais iškovojo aukščiausius apdovanojimus. Į geriausiųjų sportininkų sąrašus pateko ir kurčiųjų krepšinio komandų atstovai, Lietuvai pelnę aukso ir sidabro medalius.
Merui A.Kupčinskui įteikta  Lietuvos jaunių žaidynių komandinė taurė.
Merui A.Kupčinskui įteikta Lietuvos jaunių žaidynių komandinė taurė. / V.Žukaitytės nuotr./15min.lt

Specialiais prizais buvo apdovanota Lietuvos kurčiųjų vyrų rinktinė, pasaulio čempionate iškovojusi aukso medalius bei moterų komanda pelniusi sidabrą.

Sportininkų pagerbimo ceremonijoje taip pat buvo apdovanoti stalo teniso, bokso, kiokušin karatė, plaukimo, lengvosios atletikos, kultūrizmo čempionai. Daug padėkos žodžių buvo pasakyta ir sportininkų treneriams, kurie kasmet ruošia mūsų čempionus Europos ir pasaulio čempionatams.

„Šiais metais jau trečią kartą vyksta sportininkų pagerbimas, kuriame apdovanojame įvairiausių sporto šakų atstovus. Džiaugiamės, kad net 38 Kauno sportininkai pretenduoja tapti Londono olimpiados dalyviais. 9 iš jų jau įvykdę olimpinį normatyvą“, – apie nemenkus kauniečių pasiekimus pasakojo Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas.

Kauno miesto savivaldybės padėkos raštais apdovanoti buvo ir tie sportininkai, kuriems, deja, nepavyko užlipti ant apdovanojimų pakylos.

„Jūsų pasiekimai verčia mus visus didžiuotis. Aš tikiu, kad ir ateityje Kaunas galės išsaugoti sporto sostinės vardą. Visiems sportininkams norėčiau palinkėti sportinio pykčio ir aukščiausių rezultatų“, – padėkos žodį tarė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Miesto vadovas pažadėjo kitais metais skirti didesnį dėmesį ir kitoms sporto šakoms, Kauno sporto halę atverti visiems sportininkams.

Moterų kurčiųjų krepšinio komandos treneris Remigijus Balaišis miesto vadovui padovanojo knygą apie kurčiųjų sporto istoriją, kurčiųjų krepšinio istoriją.

Sportininkų pagerbimo šventėje nusipelnęs lengvosios atletikos treneris Aleksas Stanislovaitis miesto merui įteikė Lietuvos jaunių žaidynių komandinę taurę, kurią Kaunas iškovoja jau turbūt kokį 20 kartą.

Kaunas net 509 taškais bendroje įskaitoje aplenkė Vilnių ir vėl iškovojo taurę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius