-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 07

Kaune atidaryti modernūs Šv. Klaros globos namai

Trūkstant vietų globos namuose, rugsėjo 5 d. Kauno Žaliakalnyje, Dovydaičio g. 17-jame pastate, atidaryti ir pašventinti Šv. Klaros globos namai. Juose sukurta jauki aplinka, poilsio erdvės.
Kaune atidaryti Šv. Klaros globos namai
Kaune atidaryti Šv. Klaros globos namai / Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos nuotr.

Kaip informuojama Šv. Klaros globos namų pranešime spaudai, naują pastatą šventino Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos ministras br. Algirdas Malakauskis OFM. Atidarymo ceremonijoje dalyvavo Socialinės ir darbo apsaugos ministerijos kanclerė Danguolė Juozapavičienė, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Šv. Klaros globos namai galės apgyvendinti 40 senyvo amžiaus žmonių, turinčių fizinę negalią, sergančių demencija, Alzheimerio liga.

Šv. Klaros globos namai įrengti buvusio mažesniųjų brolių (pranciškonų) vienuolyno patalpose. Čia gyvenančių žmonių sielovada rūpinsis patys broliai pranciškonai. Nuolatos ligonius lankys Šv. Klaros globos namų kapelionas pranciškonas kunigas br. Juozapas Marija Žukauskas OFM, Klaipėdos universitete baigęs dvasinio konsultavimo ir asistavimo magistrantūros studijas.

Kas savaitę čia bus aukojamos šv. Mišios, porą kartų per savaitę suteikiama dvasinių pokalbių galimybė.

Šv. Klaros globos namai galės apgyvendinti 40 senyvo amžiaus žmonių, turinčių fizinę negalią, sergančių demencija, Alzheimerio liga ar turinčių kitų negalių, dėl kurių negali gyventi namuose savarankiškai.

Su globotiniais dirbs apie 20 specialistų: dvasininkų, psichologų, socialinių darbuotojų ir slaugytojų. Šiuo metu globos namuose jau apsigyveno 7 žmonės, tarp kurių ir senyvo amžiaus sesuo kazimierietė.

Šv. Klaros globos namuose sukurta jauki namų aplinka. Namų gyventojai gali pasirinkti gyventi 1 ar 2 vietų kambariuose. Yra kambarių su įrengtomis virtuvėmis, kur globotiniai gali savarankiškai gamintis maistą. Namuose yra ir valgykla, kurioje siūlomi patiekalai pagal pageidavimą.

Gyventojams teikiama dar nauja Lietuvoje palengvinto gyvenimo paslauga. Asmuo gali gyventi atskirame kambaryje su virtuvėle savarankiškai, tačiau būti stebimas specialistų. Namų pritaikymas žmogui su negalia leidžia apsaugoti senyvo amžiaus asmenis nuo kritimų ir lūžių pavojaus.

Gyventojams užtikrinama saugi, patogi, jauki, privatumą garantuojanti aplinka: yra biblioteka, užimtumo kambariai, kineziterapijos salė, svečių kambariai bei poilsio zonos.

Projektas atsiėjo daugiau nei milijoną eurų.

Gyvenimas Šv. Klaros globos namuose yra mokamas, tačiau lėšos skiriamos padengti dideles globos namų įrengimo išlaidas. Daugiau nei milijoną eurų kainavęs projektas, kurį iš dalies finansavo Europos Sąjunga, leido ne tik kardinaliai pakeisti prieš tai buvusį negyvenamą pastatą, bet ir įsigyti modernią slaugos įrangą: specialias lovas, treniruoklius, neįgaliųjų vėžimėlius.

Ilgalaikės socialinės globos paslaugų kaina vienam senyvo amžiaus asmeniui yra nuo 570,00 Eur per mėnesį (asmeniui su sunkia negalia – nuo 700,00 Eur per mėnesį). Kaina priklauso nuo pasirinktų kambario ir slaugos priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius