-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 16

Kaune baseinas bus, bet be vandens

Viltis, kad pavyks laiku pastatyti moderniausią šalyje Girstučio baseiną ir įsisavinti milijonines lėšas, tirpsta. Rangos sutartis su statybų bendrovėmis „Sienojus“ ir „Kamesta“ gali būti nutraukta, skelbiamas naujas konkursas.
Baseino statyba stringa
Baseino statyba stringa / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno savivaldybės Miesto ūkio komiteto pirmininkas Rytis Šatkauskas teigė, jog jau nuo praėjusios savaitės Girstučio baseino statybos darbai nevyksta. Šių darbų rangovas yra „Sienojus“, pagal konsorciumo sutartį statantis baseiną kartu su „Kamesta“.

Blogai apskaičiavo kainą

Jau vasarą pasirodė ženklų, jog rangovai nespės iki šių metų lapkričio pirmos dienos, kaip reikalauja įstatymai, įsisavinti 5,6 mln. litų iš Vyriausybės investicinio fondo (VIP) ir apie 5 mln. litų ES lėšų.

Tai, reiškia, jog milijoninės investicijos gali nueiti šuniui ant uodegos.

R.Šatkausko žiniomis, taip atsitiko todėl, kad „Sienojus“ krizės laikais apsiėmė atlikti darbus už pernelyg mažą sumą. Krizės bangai atslūgus, statybinės medžiagos ir darbai pabrango, todėl rangovas nebeišsitenka kuklaus biudžeto rėmuose.

Neoficialiais duomenimis, „Sienojus“ patyrė nuostolių, todėl dabar įmonei sunku surasti subrangovų.

Davė paskutinę galimybę

„Mes tikrai buvome pakantūs, leidome „Sienojui“ susitvarkyti. Bet dabar matome, kad mūsų kantrybė vargu ar pasiteisino. Turbūt teks nutraukti rangos sutartį ir skelbti naują konkursą“ – svarstė R.Šatkauskas.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas pripažino, jog nutraukus rangos sutartį su „Sienojumi“ ir paskelbus naują konkursą, būtų prarastas brangus laikas, nespėta įsisavinti milijoninių lėšų iki lapkričio 1 d.

„Bet nepulkime į neviltį. Galbūt rasime teisinių galimybių investicijas perkelti į kitus metus“, – ramino A.Navakauskas.

Kaltino valdininkus

Girstučio baseino statytojai, bendrovė „Sienojus“ ne kartą gavo pylos iš Kauno savivaldybės už vėluojančius darbus. Tačiau ir statybininkai turi nemažai priekaištų savivaldybei.

Bendrovės „Sienojus“ direktorius Egidijus Savickas tvirtino, jog įmonė nepelnytai šmeižiama, o savivaldybės neatlikti „namų darbai“ irgi trukdo paskubinti baseino statybą.

„Savivaldybė iki šiol nepaskelbė konkurso baseino voniai įrengti, ja rūpintis mums pagal sutartį nepriklauso. Miesto valdžia taip pat nenumatė lėšų papildomiems darbams. Juk statybų metu beveik visada atsiranda nenumatytų išlaidų, problemų“, – kalbėjo E.Savickas.

Moderniausias ir didžiausias šalyje Girstučio baseinas statomas ES struktūrinių fondų, VIP ir Kauno savivaldybės lėšomis. Projekto suma siekia 21 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius