-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 26

Kaune bus atidarytas naujas centras, skirtas vaikams su elgesio ir emociniais sutrikimais

Antradienį vyks Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro Žeimenos skyriaus atidarymo šventė – tai bus naujo tipo centras, skirtas vaikams su elgesio ir emocijų sutrikimais, praneša Švietimo ir mokslo ministerija.
Vaikia
Vaikai / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Autizmas Kaunas

Centras sukurtas remiantis Pagalbos emocijų ir elgesio sutrikimų turintiems vaikams koncepciją.

„Centras padės vaikams atgauti pasitikėjimą savimi, ugdys savęs pažinimo ir savikontrolės įgūdžius, bendradarbiaus su vaiko artimiausia aplinka ir padės mokyklai, į kurią grįš vaikas, kryptingai ir nuosekliai organizuoti ugdymą bei pagalbą“, – pranešime cituojama ministrė Audronė Pitrėnienė.

Naujasis centras įkurtas šalia Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centro, jis veiks kaip šio centro padalinys.

Pastatytuose namuose gyvens ne daugiau kaip 20 vaikų, turinčių elgesio ir emocijų sutrikimų, – nuo 5 klasės ir vyresni. Mergaitės ir berniukai gyvens šeimynos principu – po vieną ar du kambariuose.

Juos prižiūrės vienas suaugęs asmuo, socialinis pedagogas ar kitas profesionalus darbuotojas. Vaikai gaus psichologinę pagalbą kartu su sveikatos priežiūra, kartu su pedagogais sukuriant personalizuotą ugdymosi planą kiekvienam vaikui.

Lietuvoje planuojama pastatyti keletą tokių centrų, skirtų vaikams su įvairiais sutrikimais. Atskiras centras būtų skirtas vaikams su autizmo sindromu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius