Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 07

Kaune duris atvėrė naujas kartodromas (nuotraukos)

Greičio ir adrenalino mėgėjus pasiekė džiugi žinia – Kaune atidarytas uždarose patalpose įrengtas „Vilko“ kartodromas, lenktyniauti mėgstančius žmones kviesiantis ištisus metus.
Kartodrome
Kartodrome / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Čia greičio ir adrenalino ieškotojams paruošta įdomi, saugi bei greita trasa, kurioje integruota AMB laiko matavimo sistema, važiavimus reguliuoja ne vėliavėlės, kaip įprastai, o šviesoforai. Nuostabi galimybė – trasoje lenktyniauti keletui kartingų iš karto“, – kalbėjo penktadienį vėlai vakare atidaryto kartodromo šeimininkai.

Raudondvario plente 101 esančioje buvusios „Vilko“ gamyklos teritorijoje įrengta 210 m ilgio ir 5 m pločio trasa, kuria važiuojant vairavimo jaudulį aitrina 12 staigių posūkių. Iki „Vilko“ kartodromo oficialaus atidarymo šventės geriausias trasos įveikimo rezultatas mėgėjų tarpe priklausė R.Rinkevičiui, finišą kirtusiam po 21,94 sek.

Važiavimas kartingu reikalauja nemažai pastangų, todėl vairuotjas turi būti fiziškai stiprus. Stiprybės neretai pritrūksta net vyresniems, tad sėsti už pramoginio kartingo vairo gali ne mažesni kaip 140 cm ūgio ir ne jaunesni negu 7 metų vairuotojai.

„Kadangi lenktynės kartingais – ne šachmatai, siekiant užtikrinti saugumą, abejones dėl svečių galimybių sėstis prie vairo galime išsklaidyti alkotesteriais. Tačiau ne bėda, jei kuriam iš atvykusiųjų svečių vairavimas pasirodytų pernelyg sudėtingas. Jiems galime pasiūlyti alternatyvių pramogų, tokių kaip pulas, tiras, ralio simuliatoriai bei kita“, – apie alkoholio ir vairavimo nesuderinamumą priminė kartodromo šeimininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius