Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 01

Kaune į Nemuną tekėjo ne nafta, o dumblas

Vakar, kovo 31 dieną, redakcijoje netilo skambučiai – kauniečiai skambino sunerimę, jog Nemuno saloje, netoli statomos „Žalgirio“ arenos, driekiasi žarna, pro kurią į upę teka tamsus, dvokiantis skystis.
Žemsiurbė gilina Nemuno vagą Kaune, Nemuno saloje. Žarna tekantis dumblas sukėlė
Žemsiurbė gilina Nemuno vagą Kaune, Nemuno saloje. Žarna tekantis dumblas sukėlė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuotrauką, kurioje matyti į Nemuną žarna tekantis tamsus skystis, 15min.lt redakcijai atsiuntęs skaitytojas susirūpinęs klausė, ar „Žalgirio“ arenos statytojai neteršia upės?

Kauno miesto savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius neigė, kad arenos statytojai būtų prijungę upę teršiančias komunikacijas.

„Į areną atvestos tik geriamojo vandens ir šildymo arterijos, darbininkai naudojasi biotualetais, kanalizacija dar nepajungta“, – tikino Z.Abramavičius.

Paaiškėjo, kad kauniečius suneraminęs reiškinys nesusijęs su „Žalgirio“ arenos statyba ir apskritai yra ne blogų, o gerų darbų ženklas. Tai įmonė „Kauno keliai“, laimėjusi miesto savivaldybės skelbtą konkursą, valo Nemuno senvagę. Žemsiurbės žarna į specialiai įrengtą vietą, sėsdintuvą, teka taip vadinamoji pulpa: su žemėmis ir smėliu susimaišęs dumblas. 

Vidaus vandens kelių direkcijos generalinis direktorius Gintautas Labanauskas paaiškino, jog nėra jokios grėsmės upei: pradžiūvęs dumblas bus iškastas ir nugabentas į sąvartyną.

„Jokios grėsmės gamtai nėra. Kai dumblas išdžius, jį iškabinsime ekskavatoriumi ir išvešime į Lapių sąvartyną“, – paaiškino G.Labanauskas.

Nemuno senvagė valoma tam, kad būtų galima tęsti upių laivybos atgaivinimo programą. Praėjusiais metais didelio kauniečių ir miesto svečių susidomėjimo sulaukė turistinė kelionė laivu maršrutu Kaunas–Kulautuva. Šių metų vasarą laivas vėl turėtų plaukti šiuo maršrutu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius