Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 06

Kaune ieškoma, kas atstatytų tarpukario paminklą „Pieta“

Kauno savivaldybė ieško, kas atstatytų Aleksoto kapinėse esantį paminklą „Pieta“, skirtą savanoriams, žuvusiems kovose už Lietuvos nepriklausomybę.
Aleksotas
Aleksotas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Kaunas Aleksotas

„Pieta“ 1927 metais Aleksoto kapinių žemėje, ant kalnelio, pastatyta vietos parapijos klebono kunigo Jeronimo Valaičio iniciatyva Šaulių trečiosios oro eskadrilės karininkų ir kitų geros valios žmonių aukomis.

Šešių metro aukščio paminklo su postamentu autorius – žymus skulptorius Antanas Aleksandravičius. Skulptūrinė grupė iš terakotos buvo išdegta Palemone, brolių Vailokaičių plytinėje.

Laikui bėgant dėl atmosferos poveikio nepatvari paminklo medžiaga (terakota) ėmė trupėti, irti, skulptūra prarado savo formas. Sovietmečiu nuo apleisto paminklo buvo nuplėštos plokštės su savanorių pavardėmis. 1964 metais Aleksoto kapinės uždarytos.

2015 metais savivaldybė paskelbė pradedanti rinkti aukas paminklo atstatymui, tačiau kaip BNS informavo savivaldybės viešųjų ryšių skyrius, tuomet surinkta vos 200 litų.

Šiuo metu savivaldybė yra paskelbusi viešųjų pirkimų konkursą paminklo atkūrimui ir jo postamento sutvarkymui. Konkursas vyks iki gegužės 10 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius