Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 02

Kaune įsikurs atrakcionų miestelis

Besiskundžiantys, kad Kaune stinga pramogų, turės prikąsti liežuvį: prekybos miestelyje „Urmas“ šią savaitę pradės veikti didžiulis atrakcionų parkas.
Kaune veiksiančiame atrakcionų parke bus keli įrenginiai, iš kurių visu savo grožiu atsivers miesto panorama.
Kaune veiksiančiame atrakcionų parke bus keli įrenginiai, iš kurių visu savo grožiu atsivers miesto panorama. / Organizatorių nuotr.

Šiąnakt į prekybos miestelį „Urmas“ atvyko kelių dešimčių vilkikų vilkstinė, atgabenusi 40 įvairiausių atrakcionų iš Olandijos, Vokietijos, Austrijos ir kitų Europos šalių. Šiandien popiet jie bus pradėti montuoti, o penktadienį – veikti. Ne vienas iš atrakcionų skirtas ekstremalams – žmonėms mėgstantiems aštrius pojūčius. Pavyzdžiui, 50 metrų aukščio „Booster“ atrakcionas panašus į gigantišką švytuoklę. Jis švytuoja ir suka ratu kabinas su žmonėmis, pasiekdamas net 100 km/val. greitį. Dar vienas adrenalino „gamintojas“ – atrakcionas, kuriame pririšti žmonės skraidinami lynu tarp trijų stulpų. Pramogų netrūks ir tiems, kurie mėgsta mažiau pavojingas aktrakcijas. Pavyzdžiui, atrakcionas „Aplink pasaulį“ leis pasigrožėti Kauno panorama iš 60 metrų aukščio.

Viešės pirmąsyk

„Ieškojome tokių atrakcionų, kurie lietuviams nebūtų matyti. Todėl nuo idėjos gimimo iki jos įgyvendinimo užtrukome beveik 2 metus. Atrakcionų šeimininkus teko ilgai įkalbinėti atvykti į Lietuvą. Daugelis turėjo susidarę kelionių grafikus metams į priekį, o keisti jų dėl nelabai žinomos šalies, nenorėjo. Tačiau galiausiai nutarė surizikuoti ir atvykti susipažinti su čia esančia rinka“, – sakė prekybos miestelio „Urmas“ Rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Pasak pašnekovo, daugelio atrakcionų savininkai šiuo verslu užsiima kartu su savo šeimos nariais iš kartos į kartą. Jie klajoja po įvairias šalis ir gyvena mobiliuosiuose nameliuose.

„Tiek aš, tiek kolegos Lietuvoje būsime pirmą kartą. Tikimės, kad adrenalino mėgėjai įvertins mūsų atrakcionus. Planuojame, kad pirmas kartas nebus paskutinis ir kitąmet į Lietuvą atvešime dar didesnį atrakcionų parką, kuriame bus ir specialus dangoraižis“, – žadėjo pagrindinis atrakcionų parko organizatorius Petrus Johannes Maria Leander.

Kainos neatbaidys

J.Plenta pasakojo, kad su lietuvių finansinėmis galimybėmis nesusipažinę užsienio verslininkai bilietus į atrakcionus ketino pardavinėti po 50-80 Lt. „Tačiau mes patarėme kainas sumažinti, nes šiuo metu pasaulį kausto sunkmetis, todėl daugelis išleisti atrakcionams 50-80 Lt nesutiks. Verslininkai atsižvelgė į mūsų patarimus, todėl dabar bilietai į atrakcioną kainuos 8-15 Lt“, – sakė J.Plenta.

Atrakcionų parkas „Urmo“ teritorijoje veiks nuo kovo 6 iki 29 dienos. Išmėginti atrakcionus lankytojai galės kasdien nuo 12 iki 23 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius