-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 10

Kaune kempingo pabaigtuvėms neužtenka lėšų

Rekonstruojamo kempingo statyba Kaune, Jonavos gatvėje, jau eina į pabaigą, tačiau koja kiša lėšų stoka – paaiškėjo, kad norint pakeisti susidėvėjusią dangą reikia dar pusės milijono litų.
Kauno kempingas
Kauno kempingas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„O aš maniau, kad į atidarymą mane pakvietėte“, – nusivylė išlipęs iš automobilio ir apsidairęs statybų aikštelėje tarstelėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Nors rangovė, įmonė „Autokausta“, tikina, kad kempingą realu būtų atidaryti jau šį birželį, tačiau paaiškėjo, kad skirtų pinigų nepakanka pakeisti nudėvėtą dangą.

„Galima lopyti esamą asfalto dangą, bet norėtume padaryti viską kokybiškai ir patraukliai turistams“, – teigė kempingą paskirtos valdyti savivaldybės viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Algimantas Puidokas.

Jo nuomone, aikštelę vertėtų iškloti ne asfaltu, bet betonu ir trinkelėmis, nes alsuojant vasaros karščiui, danga neskleistų šilumos ir slogaus kvapo. 

VIDEO: Kauno kempingas Jonavos gatvėje

Pasak A.Puidoko, kempingo statyboms buvo skirta 1,5 mln. litų. Išlaidas per pusę pasidalijo ES paramos fondai ir miesto savivaldybė. Dangai atnaujinti reikia dar pusės milijono.

A.Kupčinskas nemato galimybių pinigų rasti biudžete. „Telieka kreiptis į Kauno tarybą ir prašyti finansavimo iš skolintų lėšų“, – mano meras.

A.Kupčinskas nemato galimybių pinigų rasti biudžete. „Telieka kreiptis į Kauno tarybą ir prašyti finansavimo iš skolintų lėšų“, – mano meras.

Pasak A.Puidoko, jei įstaigai „Automobilių stovėjimo aikštelės“ būtų leista surinktas lėšas už mokamą parkavimą mieste panaudoti kempingo statybai, rūpesčių nebūtų. Tačiau visi rinkliavos pinigai patenka į bendrą savivaldybės katilą.

Šiuo metu baigiami įrengti 3 stacionarūs nameliai, kuriuose bus įrengta po 6 miegamas vietas, statinys tualetams, dušams, skalbyklai. Pastatytas pastatas kempingo administracijai, ten taip pat turistams bus įrengta virtuvė.

8 tūkst. kv. metrų užimančioje aikštėje jau stovi žibintai, nuo gatvės triukšmo kempingą saugos akustinė sienelė.

Kempinge nakvynei sustoti galės iki 30 autonamelių.

Ateityje planuojama rekonstruojamą kempingą išplėsti iki Neries. Jau baigiamas rengti detalusis planas dar 2 ha teritorijai, kuri driekiasi upės pakrantėje.   

Kaune prieš dvejus metus pradėjo veikti kempingas prie Lampėdžių karjero. Jis išnuomotas privačiam operatoriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius