Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 03

Kaune Koncertų, kongresų ir konferencijų rūmus statysime už Europos Sąjungos pinigus

Koncertų, kongresų ir konferencijų (KKK) rūmai prie Vytauto Didžiojo tilto bus statomi panaudojant Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas. Šis projektas bus įtrauktas į Kauno miesto savivaldybės Aleksoto seniūnijos integruotą teritorijos vystymo programą. Šiuo metu yra rengiamas žemės sklypo detalusis planas ir kita reikalinga techninė dokumentacija.
KKK
KKK / Kauno savivaldybės nuotr.

Planuojama, kad šįmet bus parengti projektiniai pasiūlymai, o kitais metais – KKK rūmų techninis projektas.

„Įgyvendinti tokio lygio projekto be ES paramos miestas nėra pajėgus. Prieš teikiant paraišką dėl finansavimo būtina turėti investicinį ir techninį projektus. Tai yra būtini namų darbai, kuriuos mes ir ruošiame“, – akcentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis. 

Preliminariais skaičiavimais, KKK rūmų statybos gali kainuoti apie 70-80 mln. Lt. Kauno miesto savivaldybė tokio projekto finansuoti vien tik savo lėšomis nėra pajėgi, todėl ketinama pritraukti Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą. KKK projektas įtrauktas į Kauno miesto savivaldybės Aleksoto seniūnijos integruotą teritorijos vystymo programą 2014-2020 m. kaip sektorinis projektas šioje tikslinėje teritorijoje. Šios ES priemonės lėšas kuruos LR Kultūros ministerija. 

„Siekiant sėkmingai įgyvendinti projektą sieksime pasinaudoti ES struktūrinių fondų 2014-2020 metų perspektyvos lėšomis“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjas Vygintas Grinis.

Planuojama, jog KKK rūmuose vyks koncertai, konferencijos, kongresai, moksliniai seminarai, tarptautiniai muzikos festivaliai, kultūros renginiai. Planuojama, kad komplekse bus dvi 700 ir 1,5 tūkst. vietų salės, mažesnės salės, ekspozicijų erdvės, biurai, maitinimo įstaigos ir kitos patalpos.

Prie rūmų taip pat bus įrengta 350 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, 1440 vietų amfiteatras šalia upės bei 500 vietų amfiteatras ant stogo terasos. Numatytos ir 3000 kv. m komercinės patalpos.

Kovo pradžioje vykusioje prestižinėje nekilnojamo turto ir investicijų parodoje MIPIM 2014, išskirtiniu KKK rūmų projektu susidomėjo investuotojai ne tik iš Europos, bet ir iš kitų žemynų. Tarp jų – ir investicinio fondo, valdančio Kaune veikiantį prekybos centrą „Akropolis“, atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius