Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 01

Kauno oro uostas vėl priima lėktuvus (nuotraukos, atnaujinta 17.55 val.)

Trys Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ lėktuvai, pirmadienio rytą skraidinę keleivius iš Londono ir Liverpulio į Kauną ir dėl nepalankių oro sąlygų negalėję nusileisti Kauno oro uoste, nukreipti į Rygą.
Tarptautinis Kauno oro uostas
Karmėlavos oro uostas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Keleiviai iš Latvijos sostinės į Kauną bus vežami autobusais, pranešė Kauno oro uostas. „Labai stipriai sninga. Valyti bergždžia. Beviltiška kovoti su stichija“, – BNS sakė Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas.

„Ryanair“ lėktuvas, keleivius skraidinantis iš Londono Lutono oro uosto, Kaune turėjo tūpti pirmadienį 10 valandų 55 minutės, lėktuvas iš Londono Stanstedo oro uosto – 11 valandą 35 minutės, iš Liverpulio – 12 valandų 5 minutės.

Pasak Kauno oro uosto, pirmadienį atgaliniai popietiniai „Ryanair“ skrydžiai iš Kauno į Londono Stanstedo oro uostą ir Liverpulį atšaukti.

Tuo tarpu kitų dviejų Lietuvos tarptautinių oro uostų Vilniuje ir Palangoje darbo žiemiški orai nesutrikdė.

Tarptautinio Vilniaus oro uosto komunikacijos vadovė Gabrielė Vasiliauskaitė BNS sakė, kad didžiausias šalies oro uostas pirmadienį dirbo be sutrikimų.

Palangos oro uosto direktorė Jolanta Jucevičiūtė BNS teigė, kad Palangos oro uostas pirmadienį taip pat veikė sklandžiai.

„Šiuo metu pas mus viskas gerai, visi takai nuvalyti, vėlavimų nėra. Oro uostas veikia pagal grafiką, visi skrydžiai vyksta laiku“, – sakė ji.

Paslaugas sostinės oro uoste teikia reguliariųjų skrydžių bendrovės „airBaltic“, „Finnair“, „Norwegian Air Shuttle“, „Aer Lingus“, „Lufthansa“, LOT, „UTair“, „Skyways“, „Czech Airlines“, „Austrian Airlines“, „Estonian Air“, „Brussels Airlines“, „Donbassaero Airlines“, „Star1 Airlines“, „Yamal Airlines“, SAS.

Keleivius iš Kauno tiesiogiai į Rygą šiuo metu skraidina Latvijos įmonė „airBaltic“, o į Londoną, Dubliną, Birmingamą, Liverpulį, Frankfurtą, Brėmeną – Airijos bendrovė „Ryanair“, kuri 2010 metų pavasarį pradės skraidinti ir į Briuselio Šarlerua oro uostą.

Palangos oro uoste šiuo metu dirba Skandinavijos oro bendrovė SAS, siūlanti tiesioginius reguliariuosius skrydžius į Danijos sostinę Kopenhagą, ir Latvijos „airBaltic“ – į Rygą. Kovo pabaigoje skrydžius į Oslą žada atnaujinti Norvegijos įmonė „Norwegian Air Shuttle“, žiemos sezonu nutraukusi skrydžius iš Palangos.

Didžiausias Lietuvoje Tarptautinis Vilniaus oro uostas pernai aptarnavo beveik 1,31 mln. keleivių – 36 proc. mažiau nei 2008 metais. Kauno oro uoste keleivių srautas lyginamuoju laikotarpiu išaugo 11,4 proc. iki 456,7 tūkst., Palangos – 3 proc. iki 104,6 tūkst. 

Atnaujinta 17.55 val. Kauno oro uostas skelbia, kad 17 valandą Kaune nusileido bendrovės "Ryanair" lėktuvas iš Brėmeno miesto (Vokietija). Iš Kauno orlaivis pakilo taip pat pagal tvarkaraštį.

Oro prognozė


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius