Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 27 /16:29

Kaune nevykdomas pažadas automobilius leisti statyti nemokamai

Aktyvūs kauniečiai piktinasi, kad Kauno savivaldybės įstaiga „Automobilių stovėjimo aikštelės“ (ASA) nepaiso miesto tarybos sprendimo šventiniu laikotarpiu atleisti vairuotojus nuo automobilio stovėjimo mokesčio. Mokėjimo aparatuose dega prašymas susimokėti už stovėjimą.
Karolis Ramoška
Karolis Ramoška / VK nuotr.

Ketvirtadienį automobilių stovėjimo vietose įrengti mokėjimo automatai veikia įprastu režimu ir vairuotojus informuoja, kad automobilių stovėjimas yra mokamas. Jau kelis metus šventiniu laikotarpiu Kauno centre ir senamiestyje leidžiama automobilius statyti nemokamai.

„Per savo darbovietės langą pamačiau, kad dauguma atvažiavusių kauniečių ateina prie „parkomatų“ ir susimoka už automobilio stovėjimą. Mokėjimo automatai klaidina vairuotojus ir negrąžina sumokėtų pinigų“ – teigia visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ narys Karolis Ramoška.

VK nuotr./Mokėjimo aparatas
VK nuotr./Mokėjimo aparatas

Su bendraminčiais jis greitai sureagavo į tokią situaciją. Ant mokėjimo automatų kauniečiai priklijavo miestiečius ir miesto svečius informuojančius užrašus apie nemokamą automobilių statymą.

„Skambinome į įstaigą, kuri atsakinga už automobilių statymo kontrolę, tačiau jos atstovai nepaaiškino, kodėl mokėjimo automatai klaidina vairuotojus. Matydami įstaigos darbuotojų abejingumą, greitai atsispausdinome informacinius lipdukus ir juos priklijavome prie automatų. Tikimės, kad tokiu būdu informuosime gyventojus, kad mokėti nereikia.“ – apie iniciatyvą pasakojo K.Ramoška.

Papildyta 16.29 val.: ASA darbuotojas: „Fiziškai nespėjome perprogramuoti automatų“

„Automobilių stovėjimo aikštelių“ Rinkliavos kontrolės skyriaus viršininkas Vytautas Bakša 15min.lt aiškino, kad miesto taryba labai vėlai – gruodžio 21 d., penktadienį – priėmė sprendimą dėl nemokamo stovėjimo, todėl esą fiziškai buvo labai sudėtinga greitai perprogramuoti visus mieste veikiančius mokėjimo aparatus. Jų iš viso yra apie 170.

„Jei aparatai būtų valdomi centralizuotai, tuomet būtų galima greitai juos perprogramuoti. Tačiau jie kainuoja brangiai, o mes esame ne pelno siekianti organizacija, todėl verčiamės su tiek pinigų, kiek gauname“, – sakė V.Bakša.

ASA darbuotojas tvirtino, kad perprogramuoti visus aparatus užtrunka dvi dienas. „Pagal Darbo kodeksą negalėjome be priežasties sakyti darbuotojams dirbti savaitgalį ar per švenčių dienas“, – teigė V.Bakša.

VK nuotr./Mokėjimo aparatas
VK nuotr./Mokėjimo aparatas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius