-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 19

Kaune paaiškėjo greičiausiai mintinai skaičiuojantys lietuviai

Savaitgalį į Kauną suvažiavo matematikos fanai iš visos Lietuvos. Jie dalyvavo Kauno technologijos universiteto (KTU) Informatikos fakultete vykusiame skaičiavimo konkurso „Matmintinis“ finale.
Šių metų konkurso finalo dalyvius aplankė humoristas Justinas Jankevičius
Šių metų konkurso finalo dalyvius aplankė humoristas Justinas Jankevičius / Organizatorių nuotr.

Penki skirtingose amžiaus grupėse pirmąsias vietas iškovoję skaičiuotojai buvo apdovanoti internetiniais kompiuteriais, kiti – fotoaparatais, atmintinėmis ir kita kompiuterine technika.

Organizatorių nuotr./J.Jankevičius ir geriausia skaičiuotoja Gintarė Vaičaitytė iš Šakių rajono
Organizatorių nuotr./J.Jankevičius ir geriausia skaičiuotoja Gintarė Vaičaitytė iš Šakių rajono

Konkurso nugalėtojai – trečiokė Mariam Varoneckaitė ir jos brolis Abdulla iš Palangos, trečius metus pirmaujanti dešimtokė Gintarė Vaičaitytė iš Šakių rajono, vienuoliktokas Mindaugas Stankevičius iš Vilniaus, suaugusiųjų grupės nugalėtojai Birutė Narijauskaitė ir Tomas Piličiauskas – kartu su kitais 25 finalininkais mėnėsio gale dalyvaus tarptautinėse mintino skaičiavimo varžybose Latvijoje.

Kartu su jais susirungs geriausi skaičiuotojai iš Latvijos, Estijos ir Slovėnijos. Tačiau organizatoriai neabejoja, kad lietuviai gali pergalę švęsti ir tarptautiniame finale.

„Lietuviai kaskart parodo vis geresnius rezultatus. Praeitais metais į Lietuvą pirmąkart parsivežėme auksą, tad šiemet tikimės ne blogesnių rezultatų“, – sako Regimantas Buožius, konkursą pristatančios bendrovės „Acme kompiuterių komponentai“ vadovas.

Šeštą kartą Lietuvoje vykusiame „Matmintinyje“ tradiciškai apsilankė ir įžymybės. Šiemet vaikus savo pokštais pradžiugino humoristas Justinas Jankevičius.

Per šešis metus, kiek organizuojamas „Matmintinis“, jau dalyvavo beveik 3000 atstovų iš 430 mokyklų. Aktyviausiai konkurse reiškėsi 4-6 klasių mokiniai. Tačiau pastebima, kad „Matmintinis“ tampa ne tik mokyklos, bet ir šeimos žaidimu – šiame konkurse kasmet dalyvauja vis daugiau žmonių su vienodomis pavardėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius