Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 30

Kaune padaugėjo dviračių vagysčių

Kaune ženkliai padaugėjo dviračių vagysčių. Liepą Kauno mieste pradėti 32 ikiteismininiai tyrimai dėl pavogtų 52 dviračių.
Atšilus orams sukruto dviračių vagys.
Atšilus orams sukruto dviračių vagys. / „15min“ archyvo nuotr.

Norintiems išvengti dviračių vagysčių, pareigūnai pataria nepalikti neprirakintų dviračių prie parduotuvių ar kitų įstaigų. Būtina rūpestingai užrakinti visas daugiabučių ir nuosavų namų rūsių, sandėliukų duris. Daugiabučių laiptinės taip pat nėra saugi vieta palikti dviračius. Pareigūnai pastebi, kad neretai žmonės palieka dviračius nakčiai prirakinę laiptinėse. Vagišiams, išlaužiantiems tvirtas durų spynas, atrakinantiems automobilių dureles, žnyplėmis nukirpti metalines vielutes – nesudėtingas darbas.

„Siūlytume įsigyti ir tvirtesnius prirakinimo įrenginius, storesnes, tvirtesnes metalines grandines. Taip pat žmonėms reikėtų patiems saugoti savo turtą: pavyzdžiui, nakčiai dviračius įvaryti į buto prieangį, užuot laiptinėje palikus vagims vertingą masalą“,– patarė Kauno policijos atstovas Jonas Stonys.             

Policijos pareigūnai prašo visuomenės atkreipti dėmesį į įtartinus asmenis, kurie vaikštinėja  bei  apžiūrinėja paliktus dviračius prie prekybos centrų, laiptinėse. Pastebėjusieji įtartinus asmenis prašomi nedelsiant  informuoti  Kauno miesto policiją tel. 112, 02, 303450.

Žymėti daiktus naudinga

Norintys užbėgti vagystėms už akių kviečiami pažymėti savo turimus vertingus daiktus. Dviračiai, mobilaus ryšio telefonai ir kiti daiktai žymimi visose miesto policijos nuovadose. Iš anksto susitarus su pareigūnais telefonu, daiktus galima pažymėti ir namuose (pvz.: kompiuterius, automobilių muzikos grotuvus ar kitus didelius daiktus).
Pasak pareigūnų, pažymėti daiktai padeda lengviau išsiaiškinti daikto priklausomumą ir atskleisti nusikaltimą. Vagystės atveju nukentėjusieji turėtų būtinai pranešti policijos pareigūnams, kad daiktas buvo pažymėtas.
Svarbu nepamiršti, kad norintys pažymėti savo daiktus ar dvirates transporto priemones, privalo pateikti daikto įsigijimą patvirtinantį ir asmens dokumentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius