10 metrų ilgio sušiui pagaminti prireikė net 8 kilogramų ryžių, 50 vienetų avokadų, 20 kilogramų agurkų, 3 kilogramų lašišos, 3 kilogramų sūrio „Filadelphia“, 1 kilogramo „Masago“ ikrų, 70 kiaušinių ir 165 vienetų tigrinių krevečių.
Sušio gaminimas |
„Rekordinį sušį gamino net 20 japoniškos virtuvės meistrų. Gamyba užtruko daugiau nei 30 minučių. Rekordinis sušis buvo suvalgytas vos per 5 minutes“, – sako restorano „Gan Bei City“ Kaune direktorius Henrikas Labutis.
Pasak jo, Lietuvoje pastebimas vis didesnis susidomėjimas japoniškos virtuvės ypatumais. Atsiranda vis daugiau gurmanų, mėgstančių japonišką maistą ir besidominčių jų gamyba. Tokio populiarumo japoniška virtuvė sulaukia dėl to, kad patiekalai gaminami tik iš šviežių produktų, didžioji dalis patiekalų gaminami iš žuvies ir kitų jūros gėrybių, be to, maisto gamybai nenaudojami prieskoniai.
Liepos 9–11 dienomis Kaune pirmą kartą Baltijos šalyse vyksta tarptautinis pirkinių („šopingo“ – anglų kalba shopping – apsipirkti) festivalis „Akropolis Kaunas Grand Shopping Festival 2010”, kurį organizuoja prekybos ir pramogų sostinė „Kauno Akropolis“.
Pasak Daivos Žvinytės, „Kauno Akropolio“ valdytojos „Resolution Property Management” direktoriaus pavaduotojos, „šopingo“ festivaliai vyksta Dubajuje, Šanchajuje, Kanuose.
„Visame pasaulyje pirkinių festivaliai tapo tradicija, tačiau iki šiol Baltijos šalyse jie nevyko. Išnaudodami „Kauno Akropolio“ privalumus nutarėme organizuoti pirmąjį pirkinių festivalį ne tik Lietuvos mastu, bet ir pritraukti Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos (Kaliningrado ir Pskovo sričių), Latvijos (Daugpilio, Bauskės ir Jelgavos regionai) gyventojus“, – sako D.Žvinytė.