-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 05

Kaune pageidaujantiems jau įjungtas šildymas

Nuo antradienio Kaune ir Kauno rajone pradėti šildyti darželiai ir ligoninės. Tačiau jau nuo spalio 1 d. šildymas įjungtas ir dviem Kauno daugiabučiams, kurių gyventojai pageidavo pradėti šildyti anksčiau. Taip pat šiomis dienomis šildymas buvo įjungtas vienam individualiam namui bei dar šešiems vartotojams, kurie panoro šildyti savo įmonių negyvenamąsias patalpas.
Šildymas
Šildymas / „15 minučių“/T.Grigalevičiaus nuotr.

AB „Kauno energija" primena, kad nepriklausomai nuo to, ar yra paskelbta šildymo sezono pradžia, ar ne, daugiabučių namų gyventojai turi teisę patys nuspręsti dėl pastatų šildymo pradžios ir kreiptis į bendrovę, kad jis būtų įjungtas. Tai turi būti nuspręsta per gyvenamojo namo dalininkų susirinkimą daugumos balsais (50 proc. + 1 gyventojas). Tačiau būtina priminti, kad gyventojams, kurie gauna kompensacijas už šildymą, įjungus jį anksčiau, nei oficialiai pradedamas šildymo sezonas, šios kompensacijos nebus skaičiuojamos.

Šilumos ūkio įstatymas įpareigoja šildymo sezoną pradėti tuomet, kai tris iš eilės paras vidutinė temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių.

Priminama, kad AB „Kauno energija" tiekia šilumą tik iki pastatų įvadų. Pastatų viduje už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą bei remontą yra atsakingi gyventojų pasirinkti pastatų administratoriai ir kvalifikuoti šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai. Bendrovė taip pat primena, kad iki šildymo sezono pradžios visi šilumos punktai turi būti parengti ir privalo turėti parengties aktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius