Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 13

Kaune pagerbti žuvusieji Sausio 13-ąją

Sausio 13-osios rytą Kaunas pasitiko prisimindamas tuos, kurie prieš 21-erius metus žuvo gindami savo šalį.
Pagerbimo akimirka
Pagerbimo akimirka / Kaunas.lt nuotr.

Jau penkti metai mokyklų languose sužibo atminimo žvakelės. Po šv. Mišių už žuvusiuosius Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje Kauno miesto vadovai drauge su moksleivių organizacijų atstovais padėjo gėles ir uždegė žvakeles Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.

Malda Romainių kapinėse buvo pagerbtas 1991 m. sausio 13 d. žuvusio Tito Masiulo atminimas, padėtos gėlės ir uždegtos žvakės prie Juozo Vaidoto kapo Romainiuose. Prie KTU Elektronikos fakulteto rūmų pagerbti Sausio 13-osios naktį žuvę šio universiteto studentai Virginijus Druskis ir Rimantas Juknevičius.

„Nors tą sausio naktį nebuvo išvengta aukų, tautos dvasia liko nepalaužta. Praėjus dviems dešimtmečiams matome, kad naudojami subtilesni būdai palaužti tautos dvasią. Bet tikiu, kad Sausio 13-ąją širdyje įsižiebusi liepsna degs mūsų širdyse. Ir mes, ir ateities kartos neleisime, kad ji būtų sugniuždyta. Dėkoju ir reiškiu didelę pagarbą tiems, kurie stovėjo Laisvės sargyboje ir gynė laisvą žodį. Esu tikras, kad tie, kurie tada sąžiningai atliko savo darbą, ir dabar neliktų abejingi grėsmės akimirką. Budėsime savo valstybės sargyboje“, – tragiškų įvykiu liudininkams, kariškiams, moksleivijai ir studentijai penktadienį kalbėjo miesto meras Andrius Kupčinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius